«Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Εξαμιλίων» | Πρωτη news sport

   Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και πιστεύω πως και αυτές φαντάζουν λίγες για να περιγράψουμε, όλοι εμείς, στον Πολιτιστικό σύλλογο Εξαμιλίων, τι βλέπουμε.

   Το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαΐου, σε μια λιτή τελετή, έγιναν τα εγκαίνια και η παράδοση προς χρήση, του Πνευματικού Κέντρου, στον «Πολιτιστικό σύλλογο» και στο ΚΑΠΗ Εξαμιλίων.
   Ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα, πήρε σάρκα και οστά. Μετατράπηκε από χώμα, σίδερα και μπετό, σε ζωντανό οργανισμό.
   Η καρδιά του είχε αρχίσει να χτυπάει ήδη από την ημέρα της μεταφοράς, κάτι που δεν ήταν δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς. Αρκούσε μόνο να δει, τα χαμογελαστά πρόσωπα των ηλικιωμένων που τακτοποιούσαν τα τραπέζια και τις καρέκλες του ΚΑΠΗ, μέσα στη «φασαρία» από τα γέλια και τις φωνές των παιδιών, που μετέφεραν τα πράγματα του Πολιτιστικού συλλόγου.
  Τη σπουδαιότητα του δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε σήμερα.
  Σήμερα αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για ένα στολίδι. Στολίδι για τον τόπο μας, για το Δήμο μας, ίσως και για το Νομό μας.
   Πρόκειται για ένα σύμβολο αντίστασης, αφού η ολοκλήρωσή του έγινε μέσα σε πολύ δύσκολους οικονομικούς καιρούς και κόντρα στο ρεύμα, τη μόδα της εποχής που θέλει τον Έλληνα χωρίς μόρφωση, μακριά από τις ρίζες του, τη παράδοση και τον Πολιτισμό του.
   Τη σπουδαιότητα του θα την αντιληφθούμε στο πέρασμα του χρόνου, όταν θα λειτουργήσει σαν φάρος για να προσελκύσει τα παιδιά μας, τα εγγόνια σας, τις επόμενες γενιές.
   Από όλους εμάς στον Πολιτιστικό σύλλογο Εξαμιλίων, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσους βοήθησαν στην δημιουργία του, από τον εμπνευστή του, μέχρι τη σημερινή δημοτική αρχή, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.       



  
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εξαμιλίων

Ο Πρόεδρος



Σωτήρης Κόλλιας
 
Top