ΚΟΡΙΝΘΟΣ-Δωρεάν μάθημα καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο | Πρωτη news sport

Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

19 Οκτωβρίου 2014
Η αιφνίδια διακοπής της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει άμεσα στο θάνατο του θύματος.
Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο και η πλειοψηφία των περιστατικών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί, αν οι απλοί πολίτες αποκτήσουν βασικές γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Από το 2013 και μετά από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε την 16η Οκτωβρίου ως «Ημέρα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης». Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες θα διεξαχθούν δράσεις με θέμα: «Βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης», και ωφελούμενους πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτου μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου και επαγγελματικής δραστηριότητας.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά και με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα, η Κόρινθος συμμετέχει στις εκδηλώσεις και σας καλεί να παρευρεθείτε τηνΚυριακή 19 Οκτωβρίου στο κτήριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μάθημα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τεχνική σε ειδικό εξοπλισμό εκπαίδευσης (κούκλες, εκπαιδευτικούς απινιδωτές) με την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών από το European Resuscitation Council.
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπο την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (Ε.Ε.Κ.Α.Α) www.eekaa.com
Την εκδήλωση στηρίζει το Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας
. Απαραίτητη η προεγγραφή σας.
info: www.restartaheart.eu
Πληροφορίες εκδήλωσης-φόρμα εγγραφής (facebook): Restart-Korinthos
e-mail restart.korinthos@gmail.com
Τηλ 6971941775
Θωμάς Κωνσταντίνος
Εκπαιδευτής BLS-AED IF by ERC
 
Top