Συμβουλές για κομψό ανδρικό ντύσιμο.. | Πρωτη news sport

Πολλοί δεν θα ασχοληθούν ποτέ με το ντύσιμό τους σαν να είναι ένα κομμάτι της ζωής μας που αξίζει λίγη περισσότερη προσοχή
. Θα αγοράσουν ένα polo shirt με έντονο λογότυπο, άντε και ένα υπερβολικό, ψευτο-fashion παπούτσι Replay και η ζωή συνεχίζεται.


Κάποιοι, όμως, συνειδητοποιούν αργά η γρήγορα ότι το ντύσιμο είναι κάτι σημαντικό. Όταν αποτελεί το 80% της εικόνας σου (ακόμη κι από άποψη εμβαδού...) δεν μπορεί να μην είναι. Τότε, κάποιοι, αποφασίζουν να πάρουν αυτό το κομμάτι στα χέρια τους.

Το στυλ πρέπει να είναι προσωπικό. Για να αποκτήσεις κανείς το απόλυτα προσωπικό του στυλ πρέπει πρώτα να μάθει τις αρχές του όμορφου, διαχρονικού ντυσίματος. Και νομίζω πως η βασικότερη αρχή που σε οδηγεί σε αυτόν τον στόχο είναι η απλότητα.

Φώτο: www.flowmagazine.gr
Γι' αυτό ξεκινάς να φτιάχνεις τονλευκό καμβά του ντυσίματός σου με απλότητα, ακολουθώντας τους κανόνες που άλλοι έμαθαν, κάνοντας λάθη, πριν από σένα.

Ξεκινάς με απλά βήματα, φορώντας ένα γαλάζιο πουκάμισο στο σωστό μέγεθος. Αργότερα μαθαίνεις να φοράς ένα παπούτσι καλύτερο από το σάπιο σου αθλητικό. Ακολουθείς τους κανόνες για να τα συνδυάσεις με ένα παντελόνι που ίσως δεν θα είναι τζιν, που σίγουρα θα είναι στο σωστό μέγεθος.

Και το αστείο είναι πως ακολουθώντας τους κλασσικούς κανόνες του αντρικού ντυσίματος, θα καταλήξεις να είσαι αυτός που θα διαφέρει, αυτός που θα κάνει μπαμ έχοντας επιστρέψει στα βασικά.

Με τον καιρό, μαθαίνοντας να χρησιμοποιείς τις αμέτρητες μεταβλητές του αντρικού ντυσίματος, θα αρχίσεις να βλέπεις το σύνολο και όχι την λεπτομέρεια και εκεί θα αρχίσεις αυθόρμητα να προβάλλεις την διαφορετικότητά σου με μικρές λοξοδρομήσεις από το κανονικό.

Στην τελική, η ομορφιά βρίσκεται στα απλά πράγματα.

Η εφαρμογή είναι το παν
Η πιο σημαντική αισθητική βελτίωση που μπορείτε να πετύχετε είναι να φροντίζετε την εφαρμογή των ρούχων πάνω σας. Οι περισσότεροι άντρες φοράνε ρούχα που τους πέφτουν φαρδιά. Προσέξτε ώστε όλα τα ρούχα σας σχεδόν να αγκαλιάζουν το σχήμα του σώματός σας - χωρίς όμως να είναι τελείως εφαρμοστά. Η κακή εφαρμογή των ρούχων είναι σαν ασθένεια, αντιμετωπίστε την!
Keep it Simple
Αυτό που χρειάζεστε είναι μια γκαρνταρόμπα που να είναι φτιαγμένη για σας και να σας πηγαίνει τέλεια. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Μη φοράτε παραπάνω από 3 κοσμήματα ή περισσότερα από 3 χρώματα ταυτόχρονα. Μη ντύνεστε σαν τραγουδιστής αν δεν είστε. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε, ένα πιο απλό αλλά στιλάτο look είναι να συνδυάσετε ένα μαύρο ριγέ πουκάμισο με λευκό ή μαύρο σακάκι, ένα σκουρόχρωμο τζιν και ένα ζευγάρι καλά παπούτσια. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα καλό ρολόι.
Ποτέ μην πάτε για ψώνια μόνοι σας
Είναι καλύτερα να ψωνίζετε ρούχα μαζί με κάποιον που εμπιστεύεστε.
Τολμήστε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα
Μην το παρακάνετε με αποτέλεσμα να γελοιοποιηθείτε - απλώς τολμήστε να πάρετε κάποια ρίσκα. Είναι καλύτερο να είστε λίγο πιο επίσημοι από το να είστε προχειροντυμένοι σε οποιαδήποτε περίσταση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε το πού θα πάτε και μαζί με ποιους θα είστε κι ύστερα να φροντίσετε το ντύσιμο σας να είναι λίγο πέραν του συνηθισμένου.
Ποτέ μην υποτιμάτε τις λεπτομέρειες
Φώτο: www.monopoli.gr
Το τελευταίο πράγμα που θα ρίξετε πάνω σας είναι συνήθως το πρώτο που θα παρατηρήσουν οι γύρω σας. Ως εκ τούτου, προσέξτε ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες της εμφάνισής σας. Μη συνδυάζετε τυχαία τα κύρια ρούχα της αμφίεσής σας με τα αξεσουάρ. Στις ενδυματολογικές λεπτομέρειες μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα φουλάρι, ένα διακριτικό μαντηλάκι τσέπης ή τον κόμπο της γραβάτας σας.
Επενδύστε σε ένα ζευγάρι υπέροχα παπούτσια
Αν υπάρχει κάτι που κοιτάνε οι γυναίκες σ’ έναν άντρα, τότε αυτό είναι σίγουρα τα παπούτσια του. Κυρίως το πόσο καθαρά και γυαλισμένα είναι. Οι περισσότεροι άντρες αμελούν προκλητικά την εμφάνιση των παπουτσιών τους, θεωρώντας ότι τα καθαρά και σιδερωμένα ρούχα είναι αρκετά για να φαίνονται καλοντυμένοι. Δείξτε το καλό σας γούστο με ένα ζευγάρι ωραία παπούτσια που θα τα διατηρείτε πάντα σε άψογη κατάσταση, τοποθετώντας, όταν τα βγάζετε, μέσα τους καλαπόδι, ώστε να μην χαλά το σχήμα τους.


Trendy μπλουζάκια με λογότυπα, κεντήματα, πέτρες και στρας
Στυλιστικός κόλαφος. Κυκλοφορώντας με ένα τεράστιο λόγκο στο μπλουζάκι σας, διακινδυνεύετε να μοιάζετε με κινητή διαφήμιση - το ίδιο ισχύει και για τις κραυγαλέες μάρκες. Προτιμήστε τα κλασικά βαμβακερά t-shirts ή δοκιμάστε μια διανοουμενίστικη στάμπα. Αποφύγετε εκείνα που δείχνουν χαρούμενες φατσούλες, ευρηματικά logos ή που κραυγαλέα διαφημίζουν γνωστές ή άγνωστες μάρκες. Προτιμήστε τα μονόχρωμα ή το πολύ αυτά των δύο χρωμάτων.
Περιφρονήστε τις μόδες
Μην αγοράζετε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι της μόδας - προτιμήστε αυτά που πραγματικά σας αρέσουν. Οι πιο πολλοί άντρες αγοράζουν την τελευταία λέξη της μόδας ή αυτό που νομίζουν ότι είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Η ουσία είναι ότι καταλήγουν με ένα σωρό ρούχα που εντέλει δεν τα φοράνε. Η καλύτερη στρατηγική είναι να αποκτήσετε αρχικά μια ευέλικτη και διαχρονική γκαρνταρόμπα που στη συνέχεια να την διανθίσετε με λίγα και εκλεκτά μοντέρνα κομμάτια. Αυτή η συμβουλή θα σας γλιτώσει από πολλά έξοδα. 
Μην πέφτετε στην παγίδα της μάρκας
Προτού αγοράσετε ένα ρούχο, αναρωτηθείτε αν το αγοράζετε όντως γιατί το χρειάζεστε και γιατί σας κολακεύει ή απλώς εξαιτίας της επώνυμης φίρμας του. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και το στυλ του ρούχου, όχι το λογότυπο που φέρει πάνω του. Όσα λεφτά και αν έχετε δώσει για το ρούχο σας δεν είναι ανάγκη να το διαφημίζετε στο δρόμο. Το να υπάρχει με τεράστια γράμματα η φίρμα του ρούχου σας στο μανίκι, το στήθος ή οπουδήποτε δεν προσδίδει το παραμικρό στυλ. Η λιτότητα μόνο καλό μπορεί να κάνει.
Ζητήστε τη γνώμη των γύρω σας
Οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς δεν θα ντραπούν να σας πουν τι σας κολακεύει και τι όχι. Αρκεί απλώς να τους το ζητήσετε. Ή ακόμη καλύτερα, ζητήστε την ειλικρινή γνώμη οποιουδήποτε εμπιστεύεστε: του κουρέα σας, του καλύτερου φίλου σας ή της μητέρας σας.
Περιποιηθείτε τα γένια σας
Ακόμη κι αν τα καταφέρνετε περίφημα με τις ενδυματολογικές επιλογές σας, ένα απεριποίητο πρόσωπο μπορεί να καταστρέψει την εμφάνισή σας. Πετύχετε το τέλειο ξύρισμα με μια βούρτσα από φυσικό τρίχωμα και μια παραδοσιακή λεπίδα.
Φώτο: www.flowmagazine.gr
Για να είστε κομψοί κι εμφανίσιμοι:
1. Συνδυάστε τη ζώνη με τα παπούτσια σας
Αυτός είναι ένας καλός κανόνας που θα σας βοηθήσει να απλοποιήσετε τη ζωή σας. Επιπλέον, καλό θα είναι να προτιμάτε παραδοσιακά χρώματα, όπως το μαύρο, το σκούρο καφέ, ή το ταμπά και να αποφεύγετε όλα τα άλλα, γιατί θα δυσκολευτείτε πολύ να τα συνδυάσετε. Αν φοράτε αθλητικά παπούτσια και τζιν, η ζώνη που ταιριάζει είναι μια σπορ, φαρδιά ζώνη, ή ακόμα μια ζώνη από ύφασμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορέσετε ζώνη κοστουμιού. Αν φοράτε τιράντες -που δε βλέπουμε το λόγο, εκτός κι αν είστε δημοσιογράφος σε μεγάλο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο- μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να παραλείψετε οπωσδήποτε τη ζώνη.

2. Συνδυάστε τη γραβάτα με το πουκάμισο 
Κάποια στιγμή ήταν της μόδας να φοράει κανείς γραβάτα στο ίδιο χρώμα με το πουκάμισο, αλλά τώρα αυτό το στιλ είναι κάπως ξεπερασμένο. Δοκιμάστε να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα και πειραματιστείτε. Οι γραβάτες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εκφραστείτε, φροντίστε όμως να είστε πάντοτε εντός των ορίων του καλού γούστου. Δύσκολα θα πέσετε έξω αν διαλέξετε οποιαδήποτε γραβάτα με πλάγιες ρίγες, μικρά πουά, καρό ή διακριτικά σχέδια. Απλά βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στοιχειωδώς με το πουκάμισο, το κοστούμι, ή το πουλόβερ σας. Όσο για τις γραβάτες με αστεία σχέδια ή καρτούν... ούτε να το σκέφτεστε. Επίσης, όχι ποσέτ σε ίδιο χρώμα με τη γραβάτα.

3. Παντελόνι με πιέτες ή χωρίς;
Ενώ οι περισσότεροι άντρες αποφεύγουν τα παντελόνια χωρίς πιέτες, η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές ένα παντελόνι χωρίς πιέτες δείχνει πιο κομψό, ενώ, αντίθετα, οι πιέτες προσθέτουν κιλά. Πολλοί θεωρούν ότι τα παντελόνια με πιέτες είναι πιο άνετα και ότι τα άλλα είναι μόνο για καλογυμνασμένα κορμιά. Και οι δύο αυτές θεωρίες είναι μύθοι. Αν θέλετε περισσότερη άνεση, αγοράστε το παντελόνι χωρίς πιέτες ένα νούμερο φαρδύτερο και μικρύνετέ το στη μέση. ’λλωστε, τα παντελόνια χωρίς πιέτες είναι περισσότερο μοδάτα.

4. Οι κάλτσες
Ο «επίσημος» κανόνας προβλέπει ότι οι κάλτσες πρέπει να είναι στο ίδιο χρώμα με το παντελόνι, αλλά όχι στον ίδιο τόνο εκτός, βεβαίως, αν φοράτε μαύρο. Όμως η ζακάρ κάλτσα, ή η κάλτσα με ρίγες σε διάφορα χρώματα, μπορεί να είναι εξίσου καλόγουστη και μάλιστα πιο στιλάτη, αρκεί να ταιριάζει τόσο με το παντελόνι όσο και με τα παπούτσια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, αλλά μην της επιτρέψετε να... οργιάσει. Περιττό βέβαια να πούμε ότι η άσπρη κάλτσα φοριέται μόνο στο γυμναστήριο και στο γήπεδο και ποτέ σεν φοράτε κάλτσα με σανδάλι που φοράνε οι τουρίστες. Εκτός αυτού όμως οι ψηλές κάλτσες με βερμούδα ή σορτς είναι ένα επίσης κακό παράδειγμα.

5. Tο ρολόι
Το πιο σημαντικό αξεσουάρ του αντρικού ντυσίματος. Επενδύστε σ' ένα καλό ρολόι που θα δηλώνει ποιος είστε και ποιο είναι το στιλ της ζωής σας. Αν έχετε συλλογή από ρολόγια, φροντίστε να φοράτε κάθε φορά αυτό που είναι πιο κατάλληλο για την περίσταση, ανάλογα και με τον τρόπο με τον οποίο είστε ντυμένοι: Μαύρο δερμάτινο μπρασελέ όταν φοράτε μαύρα παπούτσια και ζώνη. Αντίστοιχα, καφέ με τα καφέ σας. Το ατσάλινο μπρασελέ φοριέται εξίσου καλά με οποιοδήποτε ρούχο.

6. Τα γυαλιά
Αν φοράτε γυαλιά, έχετε έναν επιπλέον τρόπο να επικοινωνήσετε στους άλλους το καλό γούστο, το στιλ και την προσωπικότητά σας. Τα γυαλιά μπορούν να γίνουν σημαντικός τρόπος έκφρασης και να προσδώσουν τόσο στη συνολική εμφάνιση ενός άντρα, ώστε αρκετοί άντρες τα προτιμούν ανεπιφύλακτα σε σχέση με τους φακούς επαφής. Πειραματιστείτε με διαφορετικά στιλ και σκελετούς. Βρείτε καταρχάς το σχήμα σκελετού που ταιριάζει καλύτερα στο σχήμα του προσώπου και τα χαρακτηριστικά σας και μετά αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να εκφραστεί μέσα από το χρώμα, ή το ύφος του σκελετού.

Οι γκάφες του ανδρικού ντυσίματος

1. ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ
Μην φοράτε γραβάτα με κοντομάνικο πουκάμισο. Αν δεν υπάρχει σακάκι είναι ούτως ή άλλως απαράδεκτο, ενώ αν υπάρχει η θέα του γυμνού καρπού που φαίνεται από το μανίκι του σακακιού είναι ομοίως αποκρουστική.
ΠΟΤΕ δεν σηκώνουμε το γιακά στο πουκάμισο. Ο Κόμης Δράκουλας και η μόδα του, πρέπει να παραμείνουν στα Καρπάθια Όρη. Το ίδιο οφείλετε να κάνετε και με μπλούζες τύπου πόλο.
Όταν σηκώνετε τα μανίκια προσέξτε! Σε κανέναν δεν αρέσει να μοιάζει με το Βασίλη Αυλωνίτη. Διπλώστε τα προσεκτικά, γυρνώντας τα προς τα πάνω. Δώστε προσοχή στο να φτάνουν στο ίδιο μήκος τα δύο μανίκια.
Εάν θέλετε να φορέσετε κάτι μέσα από το πουκάμισο, προτιμήστε φανέλα του ίδιου χρώματος και οπωσδήποτε με ανοιχτό “v”. Δεν χρειάζεται να δείχνετε και στους άλλους πως φοράτε δεύτερη μπλούζα.
2. ΣΟΡΤΣ
Τους καλοκαιρινούς μήνες αποφύγετε τα σορτς, εκτός και αν είστε δίπλα στην παραλία ή με τους φίλους σας για ποδόσφαιρο. Δυστυχώς ή ευτυχώς το ένδυμα αυτό σταματά να είναι ταιριαστό μόλις περάσετε την ηλικία των 16.
3. ΣΑΚΑΚΙ
Πόσα κουμπιά έχει το σακάκι σας; Δύο, τρία, ένα ή μήπως τέσσερα; Προτιμήστε τα τρίκουμπα και τα δίκουμπα σακάκια για τις πιο επίσημες περιστάσεις, έχοντας στο μυαλό σας ότι τα άλλα είναι περισσότερο σπορτίφ. Μην κουμπώνετε το τελευταίο κουμπί του σακακιού. Από τότε που ο Εδουάρδος ο 7ος της Αγγλίας κατέστη υπέρβαρος, ο ενδυματολογικός κώδικας επί του προκειμένου άλλαξε και τα τελευταία κουμπιά δεν πρέπει να κουμπώνουν.
4. ΓΡΑΒΑΤΑ
Η γραβάτα πρέπει να φτάνει έως την ζώνη. Μια ”κοντή” γραβάτα είναι ένα από τα καλύτερα εισιτήρια για την τάξη του αρχοντόβλαχου. Επίσης, θα παρατηρήσετε ότι οι καλοντυμένοι άνδρες έχουν ακριβώς κάτω από τον κόμπο της γραβάτας, μια σχισμή. Η μικρή αυτή λεπτομέρεια είναι που κάνει το δέσιμο μιας γραβάτας επιτυχημένο ή αποτυχημένο.
5. ΧΡΩΜΑΤΑ
Προσοχή στα πολλά διαφορετικά υφάσματα και σχέδια. Μην το παρακάνετε. Επιτρέπονται τρεις το πολύ διαφορετικοί τύποι υφάσματος. Φροντίστε ιδιαίτερα να μην ”ανήκουν” σε άλλη εποχή του χρόνου. Προσοχή στους συνδυασμούς των κοτλέ. Αν φοράτε κοτλέ σακάκι, μην φορέσετε κοτλέ παντελόνι εκτός και αν είναι κουστούμι. Το ζήτημα των σχεδίων είναι πιο ευαίσθητο. Φανταστείτε απλώς κάποιον που φορά δυο διαφορετικά καρό σχέδια.
6. ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Όχι στα κοσμήματα! Πέρα από τη βέρα η οποία επιτρέπεται, το μοναδικό άλλο ”κόσμημα” που επιτρέπει το ανδρικό ντύσιμο είναι το ρολόι. Μην φοράτε ζώνη ΚΑΙ τιράντες. Δείχνει φρικτή ανασφάλεια ότι το παντελόνι σας θα πέσει, και ακυρώνει ως εξεζητημένο ένα από τα δύο αξεσουάρ που άλλωστε επιτελούν την ίδια λειτουργία.
7. ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ
Τα μανικετόκουμπα είναι φετίχ. Αν δεν προσέξετε όμως στην επιλογή τους μπορούν να γίνουν σύμβολο ματαιοδοξίας και κακογουστιάς. Ξεχάστε τα χρυσά μανικετόκουμπα με το σμαράγδι που σας έκαναν δώρο στον αρραβώνα σας. Επιλέξτε λιτά και απλά μανικετόκουμπα, όπως λιτή και διακριτική είναι και η αποστολή τους.
8. ΚΑΠΕΛΑ
Το υποχρεωτικό τζόκεϊ του στρατού δεν άρεσε σε κανέναν. Γιατί λοιπόν να βγείτε για καφέ ή βόλτα και να φοράτε καπέλο τύπου τζόκεϊ; Εάν δεν πρόκειται για καλοκαιρινούς μήνες, το συγκεκριμένο καπέλο δεν δίνει το παραμικρό στην εμφάνισή σας.

Βέβαια, παρόλο που υπάρχουν οι παραπάνω κανόνες, άτομα όπως οJohnie Depp, θεωρούνται σέξι και για τον τρόπο που ντύνονται:



Ναι, καλά είδατε. Οι λόγοι που ο Johnnie Depp μπορεί να ντυθεί έτσι και να κερδίσει και ΒΡΑΒΕΊΟ είναι πολύ απλοί:
  1. Είναι ο Johnnie Depp.
  2. Είναι ο Johnnie Depp.
Δυστυχώς, για τους περισσότερους ανθρώπους που δεν είναι πασίγνωστοι ηθοποιοί του HOLLYWOOD, οι κανόνες του ντυσίματοςισχύουν. Ο Johnnie Depp, όταν ντύνεται γελοία, είναι πράγματι γελοίος - απλά ακόμη κι αν του το πεις κατάμουτρα δεν τον νοιάζει ιδιαίτερα αφού βγάζει μερικά εκατομμύρια από κάθε φιλμάκι που γυρίζει και στην τελική είναι αστέρι του HOLLYWOOD.


happy-coloured-life.
 
Top