Γιώργος Δέδες- Πάρτι εκατομμυρίων από μεγαλοεργολάβους « υποψίες και για άλλες συμβάσεις» | Πρωτη news sport

Πάρτι εκατομμυρίων από τους μεγαλοεργολάβους –
Πλήρης δικαίωση του Newsbomb.gr που εδώ και ένα χρόνο αποκαλύπτει την «ύποπτη» δράση τους
Από το καλοκαίρι του 2014  με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ έφερνε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια και τη δράση των μεγαλοεργολάβων που στην πλάτη του ελληνικού λαού εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ χωρίς το παραμικρό έργο.
Η ιστοσελίδα μας αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι αναθέσεις στους μεγαλοεργολάβους (Έλληνες και ξένους), το ρόλο των κυβερνήσεων, τις σχέσεις ορισμένων υπουργών με τους μεγαλοεργολάβους, την τοποθέτηση... ανθρώπων τους σε θέσεις κλειδιά, αλλά και τους λόγους που ορισμένα από τα έργα που ανέλαβαν δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ!
Δημοσιοποιήσαμε καρέ – καρέ τις δικαστικές διαμάχες τους ελληνικού δημοσίου με τους παραχωρησιούχους αλλά και τον τρόπο που κατάφεραν οι ιδιωτικές εταιρείες να πάρουν «κοψοχρονιά» τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους από το δημόσιο και να τους εκμεταλλεύονται βάζοντας επιπλέον διόδια, ακόμα και χωρίς αυτοί να έχουν σήμερα ολοκληρωθεί.
Αποκαλύψαμε με ποιο τρόπο έγιναν οι παραχωρήσεις και πώς οι ιδιώτες κατάφεραν να πάρουν έτοιμα κομμάτια δρόμων από το ελληνικό δημόσιο και να τα παρουσιάσουν ως δικά τους έργα, αλλά και πώς τοποθέτησαν διόδια ακόμα και σε κομμάτια της εθνικής οδού που δεν έχουν παραχωρηθεί και δεν τους ανήκουν.

Αναδείξαμε τι ρόλο έπαιζαν οι περίφημες κοινοπραξίες και πως «χτύπαγαν» τα έργα τα μεγάλα συνεταιράκια.
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, κανείς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έδειχνε να... συγκινείται. Η... φάμπρικα ήταν τόσο καλά στημένη και τα στόματα ερμητικά κλειστά...
Κάτι αλλάζει;
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, έδωσε εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων να προχωρήσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο και των υπόλοιπων συμβάσεων της Εγνατίας Οδού, καθώς, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Γιώργος Δέδες, «υπάρχουν υποψίες και για άλλες συμβάσεις» και θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες.
Σημαντικές υπερτιμολογήσες στην Εγνατία Οδό, που σημαίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο, αποκαλύπτουν οι πρώτοι έλεγχοι των συμβάσεων του έργου, τις οποίες περνάει ήδη από ενδελεχή έλεγχο το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.
Σε έλεγχο που έγινε πριν από δυο μήνες από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε τρεις εργολαβίες της Εγνατίας Οδού, αποκαλύφθηκαν υπερτιμολογήσεις, συνολικού ύψους 104 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, πρόκειται για συμβάσεις που αφορούσαν τα τμήματα Παναγία-Γρεβενά, Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας και Αρδάνιο-Ορμένιο που είχαν κατασκευαστεί από τις εταιρείες ΑΤΤΙΚΑΤ και Παντεχνική.



 
Top