Μαρία Δημητριάδη- θέλω η γειτονιά μου η πόλη μου να μη βρεθεί με βουνά από σκουπίδια... | Πρωτη news sport

Η επιτροπή ποιότητας ζωής  που συνεδρίασε
την 1/8/2016 και έχοντας απαρτία αποφάσισε θετικά και ομόφωνα στο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε
"Την αναγκαιότητα σύναψης σύμβασης για την μεταφορά προδιαλεγμένων απορριμμάτων". Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας περιγράφηκε στα μέλη της επιτροπής η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ σύναψης σύμβασης προκειμένου μια προσωρινή μεν, λύση ανάγκης δε, που ήδη υφίσταται να γίνει νόμιμη και περισσότερο συμφέρουσα .
Ειπώθηκε πως προηγήθηκε άρνηση της εταιρείας Ραψωματιώτη να παραλάβει τα απορρίμματα του δήμουΤόσο εγώ όσο και οι σύμβουλοι από τη μείζονα αντιπολίτευση κκ Δημητρόπουλος και Καραμαλίκη   συμφωνήσαμε. 

Στο δημοτικό συμβούλιο της 18/8/2016 προσωπικά, απλώς έμεινα σταθερή στην προηγούμενη θέση της Επιτροπής Ποιότητας. Επιφυλάσσομαι να επαναπροσδιορίσω τη θέση μου, αν εξετάζοντας τη σύμβαση με την ΕΕΑΑ (στοιχείο που παρουσίασε ο κ. Νανοπουλος ) προκύπτει ότι  η μεταφορά των απορριμμάτων βαραίνει την Εταιρία Ανακύκλωσης και όχι το  Δήμο. Να θυμίσω πως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν εξετάζει οικονομικές παραμέτρους, φαντάζομαι  όμως πως όλοι καταλαβαίνουμε πως καθένας μας έχει την ευθύνη του, διαφωνώντας ή συμφωνώντας.

Προσωπικά θέλω η γειτονιά μου και η πόλη μου να μη βρεθεί με βουνά από σκουπίδια και να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο αποφάσισα σε ένα σοβαρό θέμα και αυτό θα συνεχίσει να είναι το κριτήριο μου, θεωρώντας ανούσια όποια στάση στείρας αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση όμως διεκδικώ το δικαίωμά μου ως δημοτική σύμβουλος να ενημερώνομαι για τα θέματα έγκαιρα και με πλήρη στοιχεία και όχι να μένουν κρυφές βασικές παράμετροι που μπορεί να  επηρεάσουν την τελική απόφαση.

Φαντάζομαι πως αν πραγματικά ισχύει η άρνηση απ την πλευρά της εταιρίας Ραψωματιώτη (κάτι που η εταιρία διαψεύδει σήμερα) ο δήμος Κορινθίων θα κινηθεί νομικά εναντίον της , μιας και υπάρχει η σύμβαση που περιγράφει τις υποχρεώσεις των μελών της. Θεωρώ δεδομένο πως σε τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων δεν χωρούν προσωπικές αντιδικίες, μόνο η  υπεράσπιση των δικαιωμάτων του δήμου προς όφελος πάντα του δημότη. 
 
Περιμένουμε ως Πρωτοβουλία Πολιτών  από την Δημοτική αρχή  να απαντήσει στα οικονομικά θέματα που προέκυψαν μετά την κοινοποίηση της σύμβασης με την ΕΕΑΑ,  τους λόγους αλλαγής πλεύσης όσο αφορά την εταιρία παροχής της παραπάνω υπηρεσίας αλλά και την θέση των μελών της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή  Ποιότητας Ζωής. Να επισημάνουμε  πως η διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα, δεν λειτουργεί καιρό τώρα –  με ευθύνη της πλειοψηφίας –  ώστε να ενημερώνονται επίσημα οι παρατάξεις όπως επίσης  να τονίσουμε την απουσία  ενημέρωσης για κινήσεις της Δ. Αρχής στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων,  σε πιο σχεδιασμό εντάσσονται και τι εξυπηρετούν.

Μαρία Δημητριάδη
Δημοτική Σύμβουλος

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών
 
Top