Μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ σου...! - Στο webkorinthos.gr θα βρεις το γιατί... | Πρωτη news sport

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ
ΓΙΑΤΙ; MΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ;
Το ανθρώπινο σώμα, το σώμα μας, είναι αποτέλεσμα εξέλιξης πολλών αιώνων και για την επιβίωσή μας ως είδος, σημαντικό ρόλο έπαιξε η ικανότητα του σώματός μας να αντιμετωπίζει με επιτυχία τους κινδύνους και τις αντιξοότητες χάριν της δύναμης και της αντοχής που ανέπτυξε.
 Στην ανάγκη του για τροφή o άνθρωπος μπορούσε να τρέχει ώρες μέχρι να κουράσει το θήραμά του. Αυτή η ικανότητα δύναμης και αντοχής άρχισε να φθίνει εξ’ αιτίας της ανάπτυξης της τεχνολογίας (που υποκατέστησε την χειρονακτική εργασία) και της απομάκρυνσης του ανθρώπου από την φύση.
 Ο σύγχρονος άνθρωπος με το πάτημα ενός κουμπιού πετυχαίνει πράγματα που παλαιότερα χρειαζόταν ώρες σωματικής καταπόνησης. 
Αυτές οι τεχνολογικές ευκολίες, ο αστικός τρόπος ζωής και η βιομηχανικά παρασκευασμένη τροφή που διατρέφεται, είχαν το τίμημά τους, την εξασθένηση και τον εκφυλισμό του σώματος.
 O σύγχρονος άνθρωπος έγινε πλαδαρός, υπέρβαρος και φιλάσθενος.
 Νέοι άνθρωποι καθημερινά φεύγουν από την ζωή ή ζουν με την υποστήριξη φαρμάκων μια ζωή γεμάτη ταλαιπωρία, εξαιτίας αυτού του εκφυλισμού. 
Για να παραμείνει λοιπόν το ανθρώπινο σώμα με την αρχική του ρώμη, πρέπει ο άνθρωπος να μιμιθεί μέσω της άσκησης, τις αντιστάσεις και δοκιμασίες που ήταν παλαιότερα υποχρεωμένος να υποστεί για να επιβιώσει. Αυτό γίνεται μόνο με συστηματική άσκηση.
 Γίνεται μόνο εάν η άσκηση-άθληση γίνει τρόπος ζωής και όχι ένα αναγκαστικό διάλειμμα για να χάσουμε προσωρινά βάρος.
 Πολλοί ίσως σκεφτούν ότι είναι αργά τώρα, ή ότι έχουν περάσει τα χρόνια. 
Ως αθλητής αγώνων σε ορεινό τρέξιμο αντοχής, έχω γνωρίσει ανθρώπους που στα 50 ή στα 60 τους άρχισαν να αθλούνται συστηματικά, οι οποίοι είδαν απίστευτη βελτίωση της υγείας τους, της φυσικής τους κατάστασης και της ποιότητας ζωής τους.
 Έρευνες επιστημόνων έχουν επιβεβαιώσει τις παραπάνω διαπιστώσεις. 
Οι ερευνητές από το University College του Λονδίνου (UCL) που πραγματοποίησαν συγκεκριμένη μελέτη, λένε ότι το ιδανικό είναι η συστηματική άσκηση από την παιδική ηλικία. 
Ωστόσο, τα οφέλη που παρέχει η γυμναστική στην υγεία «δεν έχουν ηλικία», προσθέτουν.
Οι συνταξιούχοι που αρχίζουν να γυμνάζονται συστηματικά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν σοβαρές ασθένειες και άνοια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως έδειξε, οι συνταξιούχοι που αρχίζουν να γυμνάζονται έχουν τριπλάσιες έως τετραπλάσιες πιθανότητες απ’ όσους διάγουν καθιστική ζωή να διατηρήσουν την υγεία τους για την επόμενη δεκαετία.
Και αυτό, διότι μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού, διαβήτη, νόσου Αλτσχάιμερ και κατάθλιψης.
Ποτέ λοιπόν δεν είναι αργά για να αρχίσει κάποιος να γυμνάζεται. Το σώμα μας είναι πλασμένο να κινείται. 
Αν του δώσουμε κίνηση θα μας δώσει χαρά και ευεξία. 
Οι αρχαίοι Έλληνες πρόγονοί μας, ήταν οι πρώτοι που έδειξαν τον δρόμο. Άθληση για την άθληση, για την σωματική ρώμη, για την υγεία ψυχική και σωματική. Δεν είπαν τυχαία το «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Κάτι ήξεραν. Σας 

εύχομαι σύντομα να γευθείτε τα οφέλη της γυμναστικής

Στον Ηλεκτρονικό Οδηγό του Εμπορικού Συλλόγου 

Κορίνθου /webkorinthos.gr/θα βρείτε τα καλύτερα και 

πιο σύγχρονα γυμναστήρια της Κορίνθου

 
Top