ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ- ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΟΨΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ» | Πρωτη news sport

Η Δημοτική Αρχή θέτει σε δημόσια

διαβούλευση τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη» την επονομαζόμενη «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ».

Ήδη εκπονήθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με επικεφαλή τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Γιάννη Παπακυριάκο, χωρίς να καταβληθεί κανένα ποσόν από πόρους του Δήμου.
Με τη μελέτη αυτή  πέραν της ανάπλασης που επιτυγχάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλεως της Κορίνθου ενοποιείται ο χώρος της πλατείας με το Δικαστικό Μέγαρο και τους πεζόδρομους.
Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι με τα υλικά και το πράσινο  που θα χρησιμοποιηθούν  στην Βιοκλιματική πλατεία να μειωθεί η θερμοκρασία  το καλοκαίρι κατά 2-3 βαθμούς και ο χώρος να γίνει πόλος έλξης και το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της Κορίνθου, όπως ήταν μέχρι τη δεκαετία του 1970.
Βασικά χαρακτηριστικά της μελέτης:
-Διατηρείται ο χαρακτήρας  της αρχικής πλατείας  του 1858 με τα οκτάγωνα περιβόλια. Δύο οκτάγωνα  ανακατασκευάζονται  προς τις πλευρές των οδών Κύπρου και Αδειμάντου. Οκτώ τετράγωνα επίσης  δημιουργούνται σε όλη της πλατεία. Στο κέντρο της πλατείας δημιουργείται χώρος για εκδηλώσεις.
-Ανακατασκευάζεται το τουριστικό περίπτερο ίδιας επιφάνειας με τη σημερινή, με υλικά από μέταλλο και γυαλί.
-Όλη η πλατεία θα έχει επίπεδο χαρακτήρα.
-Κατασκευάζονται 4 μεγάλες  πέργκολες-σκίαστρα  με φωτοβολταϊκά για την αναψυχή των κατοίκων και επισκεπτών. Δύο από αυτά  είναι προς την πλευρά της οδού Αδειμάντου και δύο στην οδό Κύπρου
-Αντικαθίστανται όλα τα σημερινά φθαρμένα και κατεστραμμένα  πλακόστρωτα της πλατείας με νέες ανθεκτικές  πλάκες από τεχνητό γρανίτη.
-Στο κέντρο της πλατείας  τοποθετείται  στήλη με Κορινθιακό κιονόκρανο  και στις δύο πλευρές  της θα  αναγράφονται: στη μία  «ΚΟΡΙΝΘΟΣ» και στην άλλη  θα είναι  το σήμα του Δήμου ο «ΠΗΓΑΣΟΣ».
Επίσης προβλέπονται ενδοδαπέδια  σιντριβάνια με 30 πίδακες και ποικίλα χρωμάτων.
-Σε όλη τη πλατεία θα τοποθετηθούν  πολλά καλαίσθητα , ποικιλόμορφα και ιδιόμορφα παγκάκια με σχέδια και εικόνες.
-Περιμετρικά της πλατείας επί των οδών Ερμού, Κύπρου και Αδειμάντου δημιουργείται μεγάλο πεζοδρόμιο πλάτους 7,5 μ. για τη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων
-Ο φωτισμός θα είναι  υψηλός (7,5 μέτρων) καθώς επίσης θα υπάρχει σημαιακός φωτισμός σε ειδικά επιλεγμένα σημεία ανάδειξης , όπως το κέντρο, οι πέργκολες κλπ.
-Διατηρούνται όλα τα υπάρχοντα υψηλά δένδρα και φυτεύονται επίσης άλλα δένδρα για την ενίσχυση του πρασίνου, καθώς επίσης νέα  παρτέρια με γκαζόν και φυτά εποχής.
-Στην οδό Ερμού από το Δημαρχείο (οδός Κολιάτσου) μέχρι την Κύπρου το οδόστρωμα  θα είναι στην ίδια επιφάνεια της πλατείας και η οδός καθίσταται ήπιας κυκλοφορίας, ενώ τοποθετούνται φυσικοί κυβόλιθοι σε όλο της πλάτος.
-Ομοίως στην οδό Κύπρου από τη συμβολή με την οδό Ερμού μέχρι  τη συμβολή με την Εθν. Αντίστασης.
-Ομοίως στην οδό Εθνικής Αντίστασης από το  ύψος της οδού Κύπρου μέχρι την οδό Κολιάτσου, ενοποιώντας κατ’  αυτό το τρόπο τη πλατεία με το δικαστικό μέγαρο με τους πεζόδρομους. Παραμένει η πιάτσα των ΤΑΧΙ ως έχει και το οδόστρωμα  θα είναι με φυσικό κυβόλιθο.
-Στη γωνία της πλατείας επί της συμβολής των οδών Αδειμάντου και Ερμού κατασκευάζεται νέα μεγάλη , καλαίσθητη και υπερσύγχρονη παιδική χαρά , στη θέση της σημερινής.

 
Top