ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» | Πρωτη news sport

 
Γίνεται γνωστό ότι, με αφορμή
την ιστορική Επέτειο του «ΟΧΙ», την Παρασκευή, 28η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6.00 το απόγευμα, στην Κροκίδειο Αίθουσα (δίπλα στην παλιά Ιερατική), η Ιερά Μητρόπολη μας διοργανώνει «Εκδήλωση Τιμής» για τους, Κληρικούς και Λαϊκούς, που κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θυσίασαν την ζωή τους και ακριβοπλήρωσαν την λευτεριά μας.
Η Εκδήλωση που θα παρουσιασθεί από τον Πανοσ. Αρχιμ. κ Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας, στο Α’ Μέρος περιλαμβάνει ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βιολέττα Ρέλλου - Κουρκουλιώτη με θέμα: «Η Εκκλησία της Κορίνθου στον Αγώνα της Ελευθερίας, 1940-1944» και στο Β’ Μέρος περιλαμβάνει Εκκλησιαστικούς Ύμνους από την Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη και Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη.
Καλείσθε όλοι να παρευρεθείτε σ’ αυτήν την εκδήλωση αποτείνοντας τον οφειλόμενο «φόρο τιμής» σ’ αυτούς, που αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου αλλά και απ’ άκρη σ’ άκρη της Πατρίδας μας βροντοφωνάζοντας το «ΟΧΙ» στους κατακτητές, και να πληροφορηθείτε την προσφορά της Τοπικής μας Εκκλησίας στον αγώνα της Ελευθερίας κατά τα δύσκολα χρόνια 1940-1944.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Top