Τα ιχθυοπωλεία της Κορίνθου δίνουν τις καλύτερες συνταγές για ψαρόσουπα | Πρωτη news sport

Τα ιχθυοπωλεία  της Κορίνθου μας έδωσαν συνταγές για τις καλύτερες ψαρόσουπες που υπάρχουν


Με φρέσκο  μπακαλιάρο   , μπορείτε την τελευταία στιγμή να  ετοιμάσετε  μια υπέροχη ψαρόσουπα. 
Με πετρόψαρα όμως  και σκορπίνα είναι η καλύτερη εκδοχή της.



Υλικά




  • 1 κιλό φρέσκο ή 500γρ. κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
  • 2 καρότα μικρά σε ροδέλες
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 μικρό κομματάκι τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο (προαιρετικά)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες και το τζίντζερ (αν χρησιμοποιήσετε), μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

    Σκεπάζετε με νερό και αλατίζετε. Μετρήστε τα άτομα και υπολογίστε 1 βαθύ πιάτο νερό για τον καθένα συν ένα για την κατσαρόλα. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το καρότο και η πατάτα. Προσθέτετε το ψάρι και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα.

    Αφαιρείτε το πολύ κρεμμύδι και το σέλινο. Βάζετε στο μούλτι δύο-τρία κομμάτια πατάτα μαζί με 2 κουτάλες ζωμό και το χυμό λεμονιού και αλέθεται καλά.

    Ρίχνετε το μίγμα στη σούπα και το αφήνετε να πάρει μία-δύο βράσεις, μέχρι να χυλώσει η σούπα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κακαβιά, μια παραδοσιακή σούπα που φτιάχνουν οι ψαράδες και όχι μόνο. Μια από τις καλύτερες σούπες με ψάρια που έχετε δοκιμάσει.




Υλικά (Σερβίρει 4)

  • από 1/2 κ. ψαράκια μικρά (σκορπίνα, μπακαλιαράκια, σκάροι, σάλπες)
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3-4 καρότα
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. λάδι
  • λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια.
Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα λαχανικά με 8 ποτήρια νερό, λάδι και αλατοπίπερο και αφήνετε να βράσουν για 1/2 ώρα περίπου.
Προσοχή, τα κολοκυθάκια βάλτε τα προς το τέλος γιατί βράζουν γρήγορα.
Αφαιρείτε τα λαχανικά και βάζετε τα ψαράκια να βράσουν για 20 λεπτά με λεμόνι(δεν κλείνετε το καπάκι για να φεύγει η πολλή ψαρίλα) και στη συνέχεια σουρώνετε το ζουμί μήπως και έχουν μείνει ψαροκόκκαλα.
Αν θέλετε λιώνετε στο multi όλα τα λαχανικά και μετά ξαναρίχνετε τον πολτό μέσα στο ζωμό ψαριών μας.
Τα ψάρια τα σερβίρετε συνήθως ξεχωριστά απο την κακαβιά!






ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. – ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ




ΣΣ στον Ηλεκτρονικό Οδηγό   του Εμπορικού Συλλόγου ,   /webkorinthos.gr/ καθε ημέρα μπορείτε να βρίσκεται τις τιμές και τα προϊόντα που έχουν τα Ιχθυοπωλεία της Κορινθου .






 
Top