7η γιορτή παιδικού βιβλίου στην Κόρινθο | Πρωτη news spor

*Доброе утро φίλοι! 

Η Έβδομη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου στην Κόρινθο με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα το 
Σάββατο 1η Απριλίου, προετοιμάζεται πυρετωδώς στα παρασκήνια: των σχολείων,της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της Δημοτικής Πινακοθήκης, της Παιδικής Χορωδίας, της Μπαντίνας του Δήμου, του Λαογραφικού Μουσείου και στα βάθη κάθε ρώσικης ψυχής που κατοικεί στην πόλη μας!
Διαβάζει τα βιβλία του Αντώνη Παπαθεοδούλου και τον περιμένει με ανυπομονησία!
Περισσότερα :
Η Γιορτή Παιδικού Βιβλίου, πιστή στο Απριλιάτικο ραντεβού της, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί για έβδομη χρονιά στην Κόρινθο. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας την γνωρίζουν ήδη, είναι όμως ώρα κι ευκαιρία να πούμε περισσότερα πράγματα γι αυτήν: 
Πρώτα απ' όλα, επιμένουμε να την ονομάζουμε "γιορτή" κι όχι "εκδήλωση". Επειδή σαν μια γιορτή του παιδικού βιβλίου πρωτοσχεδιάστηκε το 2011, και τη χαρά τού να αγαπάς και να γιορτάζεις τα βιβλία υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Γίνεται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του ΚΕΠΑΠ, αλλά είναι μια "χειροποίητη" γιορτή: Οι μαθητές του Δήμου και οι δάσκαλοί τους -που είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι- είναι και οι κύριοι διοργανωτές της. Ζωγραφίζουν τις αφίσες που στολίζουν το Δ.Θέατρο και τις γειτονιές των σχολείων τους, γνωρίζουν στις τάξεις τους το έργο του προσκαλεσμένου, κάθε χρόνο, συγγραφέα, την ιστορία της χώρας που είναι, κάθε χρόνο, η τιμώμενη από την ΙΒΒΥ, τραγουδούν στο Δ. Θέατρο, παίζουν στην Μπαντίνα την ώρα της υποδοχής των "πρεσβευτών" της τιμώμενης χώρας, ζωγραφίζουν στην Δ. Πινακοθήκη, κάνουν χειροτεχνίες στο Λαογραφικό Μουσείο, γνωρίζουν και συνομιλούν με έναν συγγραφέα, ταξιδεύουν στο ετήσιο, μυστικό κι εξαίσιο ταξίδι με τον Πήγασο...
Πώς να μην είναι γιορτή;
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους να στηρίξετε τη γιορτή που προσπαθεί να γίνει θεσμός στην πόλη μας και χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη από όσο περισσότερους και ιδιαιτέρως από τους νεαρούς συμπολίτες μας που συμμετέχοντας σε ένα ομαδικό πρότζεκτ, ταυτόχρονα ενημερώνονται για μια χώρα κάπου στον κόσμο, γνωρίζουν από κοντά έναν συγγραφέα και το έργο του και προσεγγίζουν την φιλαναγνωσία με έναν εξω-σχολικό τρόπο αποκομίζοντας τα οφέλη της !
Σας ευχαριστούμε!                                                          
Top