ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ "ΑΣΩΠΟΥ" ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ...ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ | Πρωτη news sport

 
«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Ένα μεγάλο έργο που θα δώσει πνοή πρωτίστως στην αγροτική ανάπτυξη της Κορινθίας και το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στην Πελοπόννησο, το φράγμα, εδώ και έναν χρόνο ακόμα συσκέπτονται. Μας δουλεύουν κανονικά.δείτε τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού αγροτικής ανάπτυξης  Γιάννη Τσιρώνη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΙΣ
Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Συστηματική επίβλεψη και συχνές επισκέψεις πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα έργα της κατασκευής του φράγματος του Ασωπού ποταμού στην Κορινθία.

Έτσι λοιπόν σήμερα, 23 Αυγούστου 2011, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Φράγμα του Ασωπού, οι Αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Παπαφωτίου και Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή της ΔΕΚΕ κ. Παπαιωάννου, τον διευθυντή των τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Πανδή και τον κ. Δημόπουλο.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκαν και οι μηχανικοί της αναδόχου εταιρείας "ΙΟΝΙΟΣ" καθώς και ο στρατηγός Λυμπέρης μαζί με τον διοικητή της Σχολής Μηχανικού και τα επιτελεία τους.

Εξετάστηκε η συμμετοχή της Σχολής Μηχανικού για την κατασκευή τριών (3) γεφυρών, τύπου Belley, για την προσωρινή γεφύρωση αντιστοίχων ανοιγμάτων στη ροή του ποταμού, κατά την εκτροπή του.

Ήδη στο έργο έχει κατασκευαστεί ο ανοικτός αγωγός της προσωρινής εκτροπής του ποταμού και έχουν αρχίσει οι εργασίες διατρήσεως για την κατασκευή σήραγγας, διατομής κύκλου, διαμέτρου 9 μέτρων και μήκους 250 μέτρων. 
Η σήραγγα αυτή είναι η μόνιμη σήραγγα εκτροπής του φράγματος। Συγχρόνως έχει διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος, έχει αποψιλωθεί το έδαφος, έχουν δημιουργηθεί οι οδοί προσπελάσεως, τα γήπεδα εργασίας, δανειοθάλαμοι και έχει αρχίσει η κατασκευή του πυρήνα του φράγματος.

Παρουσιάζεται η εικόνα ενός καλά οργανωμένου εργοταξίου, με πολύ προσωπικό και πληθώρα μηχανημάτων. Όλοι αυτοί εργάζονται με ένα σωστό προγραμματισμό για να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο, της κατασκευής του φράγματος του Ασωπού, στο υπόλοιπο διάστημα των τριάντα μηνών (2,5 έτη).

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά για την ταχεία υλοποίηση του μεγάλου αρδευτικού έργου και η σημερινή επίσκεψη των δυο Αντιπεριφερειαρχών αποδεικνύει έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον του, για να γίνει το έργο σωστά και μέσα στις προθεσμίες που έχουν τεθεί. 

 Παρέμβαση Ταγαρά Ιανουαριος του 2015
 Το έργο κατασκευής του φράγματος Ασωπού προχωρά, μετά την επίλυση του κατασκευαστικού σχήματος και με τη συμπληρωματική έγκριση επέμβασης. 
Με την παρέμβαση Ταγαρά, η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου οδηγεί σε αποτελέσματα μετά τη Σύμπραξη Κοινοπραξίας της εταιρείας Ιόνιος Α.Ε με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ. 
Το έργο απεμπλέχθηκε και η ολοκλήρωση της κατασκευή του φράγματος μπορεί να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες μεγάλου μέρους της Κορινθίας και να δώσει νέα πνοή στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε και υλοποιείται η συμπληρωματική έγκριση επέμβασης επί δημοσίων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για την κατασκευή του φράγματος Ασωπού, που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, ώστε να λυθούν και επιμέρους προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί κατά την κατασκευή.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ...!!!
Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα
Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Χαράλαμπου Κασίμη,
πραγματοποιήθηκε δεύτερη σύσκεψη με αντικείμενο την ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή Φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας». Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου Κοινοπραξίας «ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.-ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.».
Ο κ. Χαράλαμπος Κασίμης επισήμανε την ανάγκη καταβολής κάθε δυνατής προσπάθειας, από όλες τις πλευρές, για την επίλυση των προβλημάτων που καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου δεδομένης μάλιστα της λήξης του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Π.Α.Α. 2007-2013» την 31/12/2015, από το οποίο συγχρηματοδοτείται η κατασκευή του φράγματος.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν τα προβλήματα, οι κινήσεις και οι προτάσεις των συμμετεχόντων για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.
Τα κρίσιμα ζητήματα πληρωμών και ρευστότητας που εκτέθηκαν από τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στην μεγάλη καθυστέρηση των εργασιών του έργου, επιχειρείται να επιλυθούν το άμεσο χρονικό διάστημα. 
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας δεσμεύτηκε για την πληρωμή των εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, εντός των επομένων ημερών, για την επαναλειτουργία του εργοταξίου και τη συνέχιση των εργασιών της κατασκευής του φράγματος εντός του Οκτωβρίου Του 2015.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

























 
Top