Πελοπόννησος:Σοβαρό πρόβλημα με μονάδα επεξεργασίας κρεάτων (VIDEO - ΦΩΤΟ) | PROTINEWSΑντιμέτωποι με ένα σοβαρότατο πρόβλημα - απειλή για τη δημόσια υγεία
βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Αγ. Θεόδωροι Λεχαινών: Καταμεσής του κάμπου ένα σφαγείο και μια μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων κρέατος αφήνουν σε ανοιχτό χώρο «μεγάλες ποσότητες των προς επεξεργασία υλικών (...) εκτός ψυγείων με έντονη εμφάνιση σήψης», όπως αναφέρει πόρισμα ελέγχου Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, πέρα από το ζήτημα της έντονης δυσοσμίας που απλώνεται στην περιοχή. Οι κάτοικοι παλεύουν κοντά έξι χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά η βιομηχανία φαίνεται πως έχει γερές πλάτες σε διάφορες κρατικές αρχές.
Το χωριό επισκέφθηκε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, που βρέθηκε στην περιοχή για τα εγκαίνια του Μουσείου «Ν. Μπελογιάννης» και έγινε δέκτης των έντονων παραπόνων των κατοίκων. Το ΚΚΕ δεσμεύτηκε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση αυτού του οξυμένου προβλήματος.


 
Top