ΚΕ.Π.Α.Π Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017" | Πρωτη news sport

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας,
το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών Αθηνών/ Ανασκαφή Αρχαίας  Κορίνθου, ανταποκρινόμενοι στην πρόταση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) Ελληνικό Τμήμα για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» διοργανώνουν τις εξής μορφωτικές-ψυχαγωγικές δραστηριότητες με θέμα: «Ιερά πορνεία στην Κόρινθο».


1η  δραστηριότητα
Στις 20 Μαΐου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 8.30 μ.μ. συναντιόμαστε με τον Δημήτρη Ι. Μπάρτζη (αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ, MSc Προστασία Μνημείων ΕΜΠ, υποψήφιο διδ. ΕΜΠ) στην είσοδο του Ακροκορίνθου, ανεβαίνουμε στο Κάστρο, «αναζητώντας το ιερό της θεάς Αφροδίτης». Επιστρέφοντας, οι πιο επίμονοι συνεχίζουμε τη συζήτηση για την ιδιότυπη λατρεία της θεάς, στο σκιερό χώρο του αναψυκτηρίου του Κάστρου.   
Είσοδος ελεύθερη, χωρίς αριθμητικό περιορισμό.

2η  δραστηριότητα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Στις 21 Μαΐου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00 πμ. οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κκ. Γιώτα Κασίμη και Αγλαΐα Κουτρομπή, η μουσειοπαιδαγωγός της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών Αθηνών/ Ανασκαφή Αρχαίας Κορίνθου  κα Katherine Petroli και εκ μέρους του ΚΕ.Π.Α.Π Δήμου Κορινθίων, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Opus Femina καθώς και εθελοντές συνεργάτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Kορίνθου, θα πραγματοποιήσουν  ένα διαδραστικό μορφωτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τίτλο:  «Πόλις Αφροδίτας»  για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.  
 Είσοδος ελεύθερη, με προεγγραφή κατά σειρά προτεραιότητας

 στο τηλ. : 6949605844  (11.00 – 12.00,δευ.- πα.)
 
Top