Ιδιωτικοί υπαλληλοι Κορινθίας" δεν θα τους χαρίσουμε καμιά Κυριακή... Απεργία Κυριακή 7 Μάη" | Πρωτη news sport

 
Τα αντιλαϊκά μέτρα της 2ης αξιολόγησης
που συμφώνησε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, για να δημιουργήσουν μια αφόρητη κατάσταση για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και της οικογένειες τους. Την ίδια στιγμή που το κεφάλαιο πανηγυρίζει. Μεταξύ των άλλων αντιλαϊκών μέτρων περιλαμβάνεταικαι η πλήρη απελευθέρωση για το άνοιγμα τον καταστημάτων την Κυριακή.

Σήμερα στον κλάδο του εμπορίου κυριαρχούν η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, οι εργασιακές σχέσεις με κάθε είδους ευελιξία, οι συμβάσεις μιας ημέρας και δοκιμαστικές περιόδους χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και supermarket, τα κακοπληρωμένα μαύρα ωρομίσθια, τα άτακτα ωράρια εργασίας. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον εργασιακό Μεσαίωνα στον κλάδο, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δούλους των επιχειρηματιών ομίλων και των πολυεθνικών, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζετε η κατάργησή της σε όλους τους κλάδους. Ακόμα αφορά τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς εμπόρους που ασφυκτιούν κάτω από την πίεση των μονοπωλίων, και τους καλούμε να δώσουμε μαζί την μάχη απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.
Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, καθώς τορπιλίζει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους. Μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στην μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο της γυναίκες που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στο κλάδο.
Αυτός είναι ο οδικός χάρτης της ανάπτυξης του κεφαλαίου, ανάπτυξη πάνω στα κατακρεουργημένα δικαιώματα, την ένταση της εκμετάλλευσης και της φτωχοποίησης του λαού.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούνε στο κλαδικό μας σωματείο. Η οργάνωση, η συλλογικότητα είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να δείξουμε την δύναμη μας.
Διεκδικούμε:
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
·         Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
·         Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές


Όχι στα ωράρια των πολυεθνικών – Κυριακή αργία όλων των εργατών
 
Top