ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

 
Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια
τελέστηκαν το Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, τα Εγκαίνια του Ι. Παρεκκλησίου της Αναστάσεως του Χριστού στο Κρυονέρι Κορινθίας.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής,  19 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή των Ι. Λειψάνων, τα οποία επρόκειτο να «φυτευθούν» στην Αγία Τράπεζα και τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους πιστούς αναφέρθηκε στην σημασία του Ιερού Ναού για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς παρομοιάζοντας τον με απάνεμο νησί που «ξεκουράζει» κάθε ταξιδιώτη και τον αναπαύει από τις «τρικυμίες» της ζωής, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι  ο Ναός είναι ο κατεξοχήν χώρος λατρείας του Θεού, όπου ο Κύριος μας ακούει και αποδέχεται τις προσευχές μας, ενώ οι πιστοί λαμβάνουν την Χάρη και την Ευλογία Του. Ολοκληρώνοντας, συνεχάρη τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι σε χαλεπούς καιρούς και ενώ στον υπόλοιπο κόσμο οι Ναοί κλείνουν και από παντού μας βομβαρδίζουν τα αθεϊστικά κινήματα, αυτοί οικοδόμησαν και εγκαινιάζουν τον Ι. Ναό αυτόν αφιερώνοντάς τον στον Θεό. Δεν παρέλειψε ακόμα να τους υπενθυμίσει την υποχρέωσή τους να μην εγκαταλείψουν το Ι. Παρεκκλήσιο τους και να το λειτουργούν, ώστε να λαμβάνουν την Χάρη και το Έλεος του Κυρίου μας.
Την επομένη Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τέλεσε την Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων και στην συνέχεια την Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νεοεγκαινιασθέν Ιερό Παρεκκλήσιο. Καθ’ όλη την διάρκεια της Τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας διέκοπτε, κατά την πάγια τακτική του, επεξηγώντας αναλυτικά κάθε τι το οποίο είχε να κάνει με την διαδικασία αυτής της μοναδικής Ιεροτελεστίας, ώστε όλοι οι πιστοί να κατανοούν και να συμμετάσχουν ενεργά στο Ι. Μυστήριο, ενώ στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ευχαρίστησε τους Κτήτορες του Ι. Ναού, τους δωρητές, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο πρόσωπο του Αιδέσ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Θεοδώρου, καθώς και όλους εκείνους που επιμελήθηκαν ώστε να πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου. Ευχαρίστησε ακόμα, τον Σεβ. Μητροπολίτη  Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, ο οποίος παρέστη στην Ι. Ακολουθία και συνετέλεσε τα μέγιστα για την τέλεση των Εγκαινίων αποδίδοντας του, ως αντίδωρο, ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο  ώστε να θυμάται αυτή την ημέρα και να πρεσβεύει με τις προσευχές του στον Κύριο κάθε φορά που θα Λειτουργεί στον Πανάγιο Τάφο.
Στον επίλογο της ομιλίας του συνεχάρη από καρδίας τον νέο Άρχοντα Πρωτονοτάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αθανάσιο – Σούλη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος πριν λίγες ημέρες τιμήθηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την προσφορά του και την αγάπη του στο Γένος μας και την Μητέρα Εκκλησία, ευχόμενος υγεία σωματική και πνευματική σε εκείνον, στην εκλεκτή σύζυγο του κ. Ελένη Κωνσταντοπούλου καθώς και σε όλη του την οικογένεια, ώστε να συνεχίσει την αξιόλογη φιλάνθρωπο δράση του τόσο στα όρια της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας όσο και έξω από αυτήν.
Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ αντιφωνώντας ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την αγάπη του και την ευκαιρία, που του παρεχώρησε, να Εγκαινιάσουν από κοινού το Ι. Παρεκκλήσιο της Αναστάσεως Χριστού Κρυονερίου.     


























                               


 
Top