Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση στην κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη | Πρωτη news sport

Σε μια υπέρλαμπρη επίσημη εκδήλωση
στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου. Κατά την 8η Μαΐου αναγνωρίζεται διεθνώς η ανεξάντλητη συμβολή και τα σπουδαία επιτεύγματα των εκατομμυρίων εθελοντών και στελεχών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, οι οποίοι κάθε μέρα με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν την αταλάντευτη δέσμευση του Κινήματος στον σεβασμό και την προστασία κάθε ανθρώπου.
Στην κ. Βαρδινογιάννη απονεμήθηκε η Ειδική Ανώτερη Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά Χρυσού Κλάδου Δάφνης. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός ευχαρίστησε από καρδιάς την κ. Βαρδινογιάννη για ό,τι έχει επιτύχει στο πεδίο της ανθρωπιστικής προσφοράς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ακτινοβολία της μοναδικής της προσωπικότητας και το μεγαλείο της ψυχής της, που όλοι αξίζει να μιμηθούμε.

Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO εξέφρασε τη χαρά της και την ιδιαίτερη τιμή που της έγινε με την απονομή του βραβείου του Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού στον κόσμο. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που έθεσε το μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην υπηρεσία των παιδιών με καρκίνο του Συλλόγου «Ελπίδα» αποδεικνύοντας ότι «ο ανθρωπισμός βρίσκεται γαντζωμένος στην ελληνική ψυχή» όπως χαρακτηριστικά είπε.

 
Top