Αναπτυξιακό συνέδριο διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας | Πρωτη news sport

Αναπτυξιακό συνέδριο διοργανώνει το
Επιμελητήριο Κορινθίας, 1-3 Σεπτεμβρίου 2017 όπως είχε προαναγγελθεί στην αρχή της χρονιάς .

Στόχος του συνεδρίου είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει η Κορινθία στη νέα πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και ο τρόπος μέσω αντίστοιχων δράσεων πόρων και θεσμών που θα τον πραγματοποιήσει.
Τις απόψεις και τις θέσεις τους για την ανάπτυξη της Κορινθίας έχουν κληθεί να  καταθέσουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πανεπιστημιακοί , εκπρόσωποι της περιφέρειας και δήμων  και  στελέχη επιχειρήσεων. 
Συμμετέχοντες θα είναι επίσης εκπρόσωποι των διοικήσεων των παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων, ειδικοί επιστήμονες , αιρετοί κλπ.
Η θεματολογία του συνεδρίου θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομική ανάπτυξη του νομού.  
Ενδεικτικά αναφέρονται η αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου, το επιχειρηματικό πάρκο, η διακλάδωση του αγωγού φυσικού αερίου, η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής , ο θεματικός τουρισμός, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου κλπ.
Συνολικά, σε μια περίοδο που η ύπαρξη ξεκάθαρων αναπτυξιακών στόχων στη χώρα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις πιθανές λύσεις και διεξόδους και να προσεγγίσει ρεαλιστικά τις προκλήσεις, ώστε να γίνει πιο “ορατό” το αναπτυξιακό μοντέλο που χρειάζεται ο Νομός Κορινθίας.
Απευθύνουμε πρόσκληση σε φορείς και ενεργούς πολίτες για να συνεργαστούν με το Επιμελητήριο από τώρα και μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου.
Επίσης  το Επιμελητήριο  διοργανώνει τον Μάιο, συναντήσεις επιχειρηματιών αγοραστών και τοπικών παραγωγών – εμπόρων με στόχο την επαγγελματική συνεργασία μεταξύ τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά τις εργάσιμες ώρες με το επιμελητήριο Κορινθίας. 
 
Top