Ο Πέτρος Τατούλης δεν θα επανεκλεγεί...!!! | Πρωτη news sport

 γράφει ο Πολύδωρος
Ιππ. Δάκογλου

Ο Πέτρος Τατούλης γνωρίζει πολύ καλά ότι εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για πρώτη φορά, χάρις εις την υποστήριξη του τότε μεγάλου κόμματος του ΠΑΣΟΚ στην οποία προστέθηκε η υποστήριξη του ΛΑΟΣ και άλλων πολιτικών δυνάμεων. Βεβαίως, μέτρησε και η κεφαλαιοποίηση της πολιτικής του πορείας, μέσα από τη Νέα Δημοκρατία την οποία και διεμβόλισε με την υποστήριξη μιας μερίδας προσκειμένων στην λεγόμενη Μητσοτακική πτέρυγα. Απροσδόκητος σύμμαχος στην εκλογική του προσπάθεια υπήρξε η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη απόφασης για αυτόνομη κάθοδο αλλά και στον χρόνο ανακοίνωσης του αντίπαλου διεκδικητή, την οποία επέδειξε η Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή.
Γνωρίζει επίσης ότι, την δεύτερη φορά εκλέχθηκε χάρις στην υποστήριξη του μεγάλου κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην οποία προστέθηκε η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και άλλων πολιτικών Δυνάμεων. Βεβαίως, μέτρησε και η κεφαλαιοποίηση της δικής του πορείας ως Περιφερειάρχου καθώς και το αφήγημα περί παρατάξεως ανεξάρτητης από κομματικές υποχρεώσεις. Απροσδόκητος σύμμαχος στην εκλογική του προσπάθεια υπήρξε, αυτή τη φορά,  η πολύ μεγάλη καθυστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην λήψη απόφασης για αυτόνομη κάθοδο, η επιλογή του Βουδούρη ως υποψηφίου του, που αποσυσπείρωσε τις κομματικές οργανώσεις, και η «αδυναμία» του Βουδούρη να προσεγγίσει μη κομματικούς συμμάχους.


Ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης πολιτεύθηκε, μέχρι σήμερα, ως «ελέω Θεού Αυτοκράτωρ». Πλαισιωμένος από «γιες μεν» και πειθήνιους συνεργάτες επέβαλε την θέληση και τα συμφέροντα ανθρώπων της οικογενείας του. Θεοποιώντας κλειστές και αδιαφανείς διαδικασίες, προώθησε έργα εκατομμυρίων με τρόπο που είναι -τουλάχιστον- ηθικά και πολιτικά ελεγχόμενος. Αξιοποιώντας την θεσμική του δυνατότητα ως προς την προώθηση έργων των Δήμων, δημιούργησε ένα καθεστώς πατερναλισμού με κάποιους Δημάρχους να «σκύβουν» προκειμένου να επιτύχουν την προώθηση έργων στην διοικητική τους επικράτεια.
Η αίσθηση του ανεξέλεγκτου, τον έκανε «να ξεφύγει». Η σύμβαση της ΤΕΡΝΑ, μείζον σκάνδαλο, και η «ευρωβόρος Μυθική Πελοπόννησος», υπόδειγμα αδιαφανούς διαχείρισης δημοσίου χρήματος, στηρίχτηκαν στην απολύτως ελεγχόμενη Οικονομική Επιτροπή και στην, σκανδαλωδώς λειτουργούσα (στα όρια -και λίγο παρα πάνω- της παρανομίας) αναπτυξιακή εταιρεία «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ», τον έλεγχο της οποίας έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει.
Προσπαθώντας να διασφαλίσει την, για τρίτη φορά, επανεκλογή του έσπευσε να προαναγγείλει την διεκδίκηση της Περιφέρειας  και να δεσμεύσει καταστάσεις, συμφέροντα και υποψηφίους. Όμως….
Όμως, αυτή τη φορά, δεν θα έχει κανένα μεγάλο κόμμα να τον υποστηρίξει. Αντιθέτως, και η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια για λογαριασμό τους (ακούγονται ήδη τα ονόματα των Λυκουρέντζου, Βλάσση, Ταγαρά και Δέδε). Κορυφαία στελέχη της παράταξής του θα επιστρέψουν στην κομματική τους μήτρα, αποδυναμώνοντας κέραια την λεγόμενη «παράσταση νίκης». Οι «λουφάζοντες» εχθροί του, και έχει δημιουργήσει πολλούς τα χρόνια της ΕΓΩπαθούς διοίκησής του, θα σηκώσουν κεφάλι και θα τον κτυπούν από κάθε σημείο. Οι δικαστικές του εκκρεμότητες θα βρίσκονται με πρωτόδικες αποφάσεις δημοσιοποιημένες και οι φίλοι του θα φυλλοροούν.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι άκρως δυσμενείς για τον Πέτρο Τατούλη, προσωπικά. Ως εκ τούτου, ακόμη δυσμενέστερες για όσους τον υπηρέτησαν και δεν προλάβουν να απομακρυνθούν, «μηδίζοντες» και μετακινούμενοι προς την διαφαινόμενη νέα πραγματικότητα.
Όλα αυτά, βέβαια, τελούν υπό την αίρεση ότι ο Τατούλης δεν είναι γάτα… και άρα εφτάψυχος.
Αλλά και γάτα να είναι ο Πετράν, όπως τον αποκαλούσαν παλαιότερα οι φίλοι του (και τότε είχε πολλούς), έχασε την ΠΡΩΤΗ ψυχή αποχωρώντας από το ΕΚΚΕ. Έχασε την ΔΕΥΤΕΡΗ προσχωρώντας στη Νέα Δημοκρατία. Έχασε την ΤΡΙΤΗ διαγραφόμενος από τη Νέα Δημοκρατία. Έχασε την ΤΕΤΑΡΤΗ επιστρέφοντας στο κόμμα που τον είχε διαγράψει. Έχασε ΠΕΜΠΤΗ απομακρυνόμενος από την κεντρική πολιτική σκηνή. Έχασε την ΕΚΤΗ προσκυνώντας την ΤΕΡΝΑ.  (Η ΕΒΔΟΜΗ, που ήδη έχει χάσει, αποτελεί προσωπικό του δεδομένο και όχι πολιτική λειτουργία, γι’ αυτό και δεν την αναφέρω).

Σημείωση προς καλοθελητές:

Το άρθρο είχε γραφεί λίγες ημέρες πριν να ξεσπάσει η νέα σύγκρουση Περιφέρειας Πελοποννήσου με Δήμο Άργους Μυκηνών και δεν συνδέεται με αυτήν. 
πηγή-enimerosipeloponnisou.blogspot.gr
 
Top