Λαοθάλασσα σε συγκέντρωση ενάντια σε όσους «δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τη Δημοκρατία ». | Πρωτη news sport

Γράφαμε χτες για το "πένθος" που επισκίασε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όταν έγινε γνωστός ο τραυματισμός του Παπαδήμου. Φυσικά δεν θα μπορούσε η «συγκλονισμένη» ελληνική κοινωνία να μην εκφράσει με την μαζική της συμμετοχή σε συγκέντρωση την συμπαράστασή της στον πρώην πρωθυπουργό – τραπεζίτη καθώς και τον «αποτροπιασμό» της  σε όσους «δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τη Δημοκρατία αποδεχόμενοι την τυφλή βία».

Ένα κείμενο –κάλεσμα, λοιπόν που κυκλοφόρησε πλατεία στο διαδίκτυο απευθυνόταν σε  «φορείς, κόμματα, συνδικάτα, επιστημονικούς συλλόγους και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών», προέτρεπε τον κόσμο να συγκεντρωθεί χτες μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών για «να διαφυλάξουμε όχι μόνο την ασφάλεια όλων, αλλά κυρίως τις αρχές και τις αξίες της πολύπαθης Δημοκρατίας μας».

Συγκινητικότατο το κάλεσμα που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι μονάχα πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας στην πιο δύσκολη φάση της κρίσης της, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Δεν είναι μόνον ένας από τους διαπρεπέστερους και πιο αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες διεθνώς. Πάνω απ’ όλα, είναι ένας συμπολίτης μας, ένας άνθρωπος που σήμερα παραλίγο να πεθάνει μετά την άνανδρη δολοφονική απόπειρα εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται πολυτραυματίας από κάποιους που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, από στυγνούς εγκληματίες και δειλούς δολοφόνους». 

Με τόσους αποδέκτες που είχε το κάλεσμα και πάνω απ’ όλα ο παραστατικότατος τρόπος γραφής του, δεν μπορούσε παρά να συγκινήσει και να ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά της κοινωνίας μπροστά στον «κίνδυνο της Δημοκρατίας». Όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία –την βρήκαμε στο μπλοκ «άνεμος αντίστασης»- η μαζική προσέλευση του κόσμου στην συγκέντρωση σίγουρα θα αιφνιδίασε ευχάριστα τους οργανωτές της εκδήλωσης.

πηγή
 
Top