Αυτοί που ορκιζόταν ότι δεν θα ψηφίσουν νέο μνημόνιο (όλα τα ονόματα)βίντεο | Πρωτη news sport

Οι δηλώσεις που έκαναν ο Αλέξης Τσίπρας,
οι υπουργοί και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν ξόρκιζαν τα μέτρα....

Στην πολιτική είναι συνηθισμένο να λες άλλα και να κάνεις άλλα. Πολλές φορές έχουν καταγραφεί δηλώσεις υπουργών, βουλευτών που ενώ ορκιζόταν ότι δεν θα κάνουν κάτι στην συνέχεια το έπρατταν χωρίς να αισθάνονται την παραμικρή ντροπή. Σήμερα θα θυμίσουμε όλους εκείνους που διαβεβαίωναν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να ψηφίσουν νέα μέτρα και να υπογράψουν νέο μνημόνιο.



Ο Αλέξης Τσίπρας: «Η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος.»

Νάσος Αθανασίου: «Νέες περικοπές δεν πρόκειται να υπάρξουν.»

Γιάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών: «Νέα μέτρα δεν υπάρχουν, δεν δεχόμαστε μέτρα μετά το 2018»

Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας: «Δεν θα προνομοθετήσουμε μέτρα για μετά το 2018. Δεν μπορεί να γίνει αυτό.»

Βαγγέλης Αποστόλου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Δεν μπορούμε να πάρουμε πρόσθετα μέτρα. Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του αφορολόγητου.»

Σταύρος Αραχωβίτης: «Δεν γίνεται να νομοθετηθούν από τώρα πλεονάσματα 3,5% για μετά το 2018.»

Ελένη Αυλωνίτου: «Η διαπραγμάτευση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση για άλλα μέτρα»

Έφη Αχτσιόγλου Υπουργός Εργασίας: «Για μας δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος.»

Φωτεινή Βάκη: «Έχουμε ψηφίσει μέτρα μέχρι το 2018. Πέραν τούτου ουδέν. Δεν θέλουμε καμία νομοθέτηση μέτρων μετά το ’18.»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Δεν το σηκώνει ο ελληνικός λαός. Δεν μπορούμε να θεσμοθετήσουμε μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.»

Χριστόφορος Βερναρδάκης Υπουργός Επικρατείας: «Το σίγουρο είναι ότι εμείς δεν δεχόμαστε νέα μέτρα. Παραλογισμός του ΔΝΤ τα μέτρα μετά το 2019.»

Δημήτρης Βέττας: «Όχι σε νέα μέτρα. Όχι σε μείωση αφορολογήτου, όχι σε μείωση συντάξεων, όχι σε αύξηση φόρων και εισφορών. Θα κλείσουμε χωρίς μέτρα την αξιολόγηση.»

Δημήτρης Βίτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε προληπτικά μέτρα για το 2019. Είναι παράλογο, εκτός ευρωπαϊκού δικαίου, εκτός ελληνικού Συντάγματος και εκτός της συμφωνίας»

Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής: «Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Ζητούν προσωπική διαφορά που σημαίνει κόψιμο 30% στις κύριες συντάξεις. / Ούτε κατά διάνοια δεν θα ψηφίσει η Βουλή και δεν θα φέρει η κυβέρνηση τέτοια μέτρα»

Παναγιώτα Βράντζα Βουλευτής:«Δεν θα ψηφίσουμε μέτρα για μετά το 2018. Δεν ψηφίζω μείωση αφορολόγητου.»

Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Καινούρια μέτρα δεν υπάρχουν.»
Στάθης Γιαννακίδης, Βουλευτής:«Αποδέχεται η αντιπολίτευση ότι δεν πρέπει να ληφθεί κανένα μέτρο μετά τη λήξη του προγράμματος;»

Αναστασία Γκαρά, Βουλευτής: «Δεν θα υπογράψουμε κανένα μέτρο και καμία συμφωνία που πάει πίσω τη χώρα και βυθίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Γιώργος Δημαράς, Βουλευτής: «Δεν πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο και να φορολογηθούν τα μικρά εισοδήματα. Να βρουν άλλα μέτρα.»

Μίμης Δημητριάδης, Βουλευτής: «Μας ζητούν προληπτικά – άκουσον, άκουσον – μέτρα. Αυτό είναι έξω από τη δικιά μας κατεύθυνση και δεν το συζητάμε.»

Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: «Είναι αντιδημοκρατικό η σημερινή Βουλή να ψηφίσει μέτρα που θα πάρει μια αυριανή Βουλή. / Ούτε ένα νέο μέτρο, τίποτα!

Παναγιώτα Δριτσέλη, Βουλευτής: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μάχεται για το χρέος, χωρίς νέα μέτρα. Καμία απαίτηση εκτός αυτών που ήδη έχουμε συμφωνήσει δεν θα γίνει δεκτή.»

Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν συζητάμε μείωση αφορολόγητου, την ψήφιση νέων μέτρων ή προληπτικών μέτρων»

Νίκος Ηγουμενίδης, Βουλευτής: «Δεν μπορούμε και δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ μέτρα.»

Μαρία Θελερίτη, Βουλευτής: «Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε μέτρα για μετά το 2018 – 2019.»

Νικόλαος Θηβαίος, Βουλευτής: «Κλείνει η αξιολόγηση χωρίς μέτρα, μπαίνει τέλος στην καταστροφολογία.»

Αννέτα Καββαδία, Βουλευτής: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα»

Γεώργιος Καΐσας, Βουλευτής: «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε από τώρα μέτρα για το 2019 ή το 2020. Αυτό δεν μπορεί καμιά χώρα να το κάνει.»

Ηλίας Καματερός, Βουλευτής:«Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε προκαταβολικά μέτρα.»

Καμμένος Δημήτρης, Βουλευτής ΑΝΕΛ: «Αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 8.600, θα φορολογηθούν και εισοδήματα των 400 ευρώ το μήνα. Θα είναι δύσκολο να περάσει, πρέπει να δούμε το αντίμετρο.»

Πάνος Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πρόεδρος ΑΝΕΛ: «Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μείωση του αφορολόγητου. / Ο ελληνικός λαός παραπάνω μέτρα δεν αντέχει και δεν πρόκειται να πάρουμε»

Χρήστος Καραγιαννίδης, Βουλευτής: «Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει νέα μέτρα υφεσιακά που θα αφορούν περικοπές συντάξεων και μισθών. Όποια κυβέρνηση το κάνει θα πέσει την επόμενη μέρα.»

Εύη Καρακώστα, Βουλευτής: «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα αν βρούμε τα χρήματα από αλλού. Θα τα βρούμε, ήδη έχουμε ξεκινήσει να τα βρίσκουμε»

Απόστολος Καραναστάσης, Βουλευτής: «Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσω μέτρα τα οποία δεν προκύπτουν από τις συμφωνίες που έχουμε κάνει. Τα μέτρα τα έχουμε πάρει. Αν η ΝΔ θέλει να ψηφίσει μέτρα 4,2 δισ. ας έρθει να το κάνει.»

Αστέριος Καστόρης, Βουλευτής: «Δεν υπάρχουν επιπλέον μέτρα. Ούτε ένα ευρώ. Δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να δεσμεύσει την κυβέρνηση του 2019»

Γιώργος Κατρούγκαλος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών: «Νέα μέτρα δεν θα υπάρχουν, δεν θα κάνουμε υποχώρηση αρχής αλλά η αξιολόγηση θα κλείσει»

Μάριος Κάτσης, Βουλευτής: «Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να ψηφίσουμε προκαταβολικά μέτρα»

Κωνσταντίνος Κατσίκης, Βουλευτής ΑΝΕΛ: «Δεν μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση με την αποδοχή των παράλογων μέτρων που ζητούν οι δανειστές. Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση με δίκαιη διαπραγμάτευση πρέπει να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία»

Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής: «Θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν και νέα μέτρα. Δεν μπορούμε να τα δεχτούμε. Δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία πρόσθετα μέτρα.»

Παναγιώτα Κοζομπόλη, Βουλευτής: «Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε μέτρα για το 2019 και μετά. Αυτό δεν είναι και δημοκρατικό, ξεπερνάει τα όρια της συγκεκριμένης διακυβέρνησης.»

Βασίλης Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης-ΑΝΕΛ: «Οι δανειστές θέλουν νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα. Θέλουν αίμα. Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και επ’ ουδενί δεν θα λάβει νέα σκληρά μέτρα.»

Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Υφυπουργός Εσωτερικών-ΑΝΕΛ: «Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Αλήθεια είπε ο Τσακαλώτος ότι δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα μέτρα.»

ΣταύροςΚοντονής,Υπουργός Δικαιοσύνης: «Δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα για το μέλλον και μάλιστα πέρα του χρόνου εντολής διακυβέρνησης που είναι η τετραετία»


Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας:«Εγώ πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Μας τα ζητάνε αλλά θα διαπραγματευτούμε και πιστεύω ότι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.»


Γιώργος Κυρίτσης, Βουλευτής: «Δεν δεχόμαστε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Αν επιμείνουν θα έχουμε αδιέξοδο»

Σπύρος Λάππας, Βουλευτής: «Δεν περνάει από το Κοινοβούλιο κανένα άλλο μέτρο πέρα από έναν κόφτη, επέκταση μετά το 2018 μέχρι το 2020

Νίκος Μανιός, Βουλευτής:«Δεν ψηφίζω ούτε μείωση αφορολόγητου, ούτε συντάξεις. Δεν έχει μέτρα αυτή η αξιολόγηση»

Χρήστος Μαντάς, Βουλευτής: «Νομοθέτηση μέτρων για μετά το ’18 δεν υπάρχει»

Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής: «Οι αντοχές του ελληνικού λαού αλλά και των Βουλευτών που στηρίζουν αυτή την πολιτική, εξαντλούνται. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πούμε ένα μεγάλο “μέχρι εδώ”»

Γεράσιμος Μπαλαούρας, Βουλευτής: «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμιά περίπτωση την απαίτηση για μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος (2018).»

Γιάννης Μπαλάφας, Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Μέτρα τα οποία ξεφεύγουν από τη λογική και ξεφεύγουν από τους αριθμούς δεν μπορείς να τα πάρεις. Μέτρα σε αριθμούς του ΔΝΤ οι οποίοι δεν ισχύουν.»

Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής: «Δεν θα ψηφίσουμε μέτρα τα οποία δεν υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου (2015).»

Νίκος Ξυδάκης, Βουλευτής: «Έχουν μια απαίτηση (οι δανειστές) η οποία τινάζει στον αέρα την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αν μία κυβέρνηση υποχρεώνει τις επόμενες να κινηθεί σε κάποιες ράγες δημοσιονομικές. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πέρα από το οποίο δεν υπάρχουν άλλες αντοχές.»

Νίκος Παπαδόπουλος, Βουλευτής: «Έχουμε πει ότι δεν μπαίνει ζήτημα εργασιακών και αλλαγής του αφορολόγητου. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.»

Κατερίνα Παπανάτσιο, Υφυπουργός Οικονομικών: «Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο καθόλου. Είναι δέσμευσή μας. Θίγει τις ασθενέστερες τάξεις και γι’ αυτό είναι κόκκινη γραμμή.»

Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βουλευτής-ΑΝΕΛ: «4,5 δισ. μας ζητάγανε μέτρα. Αυτό δεν υπάρχει πια στο τραπέζι. Ακούω ότι τα πλεονάσματα θα είναι 3,5% για 3 ή παραπάνω χρόνια. ‘Οχι! Τώρα γίνεται διαπραγμάτευση και θα το δούμε».

Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθούμε πρόσθετα μέτρα. Εμείς εργαζόμαστε και θα πετύχουμε να μην μπορέσει να επιβληθεί μια μειοψηφική άποψη που υπάρχει εντός των δανειστών»

Νίκος Παρασκευόπουλος Βουλευτής: «Δεν υποχωρούμε σε θέματα αρχών, όπως η σημαντική μείωση του αφορολόγητου.»

Θεόδωρος Παραστατίδης, Βουλευτής: «Μπαίνουν ζητήματα τα οποία είναι εκτός συμφωνίας, όπως είναι η νομοθέτηση μέτρων μετά το 2018. Αυτά προφανώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν έτσι όπως τα θέτουν».

Τάσος Πετρόπουλος, Υφυπουργός Εργασίας: «Δεν έχουμε δεχθεί και δεν θα δεχθούμε κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. Ρωτήστε τη ΝΔ αν θα μειώσει τις συντάξεις. Εμείς δεν θα το κάνουμε.»

Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας:«Δεν μπαίνει στο τραπέζι περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου. Είναι παράλογη απαίτηση η μείωση συντάξεων, δεν μπορούμε να τη δεχτούμε»

Χρήστος Σιμορέλης, Βουλευτής: «Τα μέτρα μετά το 2018 που θέλουν ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ είναι δυσβάσταχτα. Δεν τα αντέχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα αντέχει η οικονομία, δεν τα αντέχει η χώρα»

Πάνος Σκουρλέτης,Υπουργός Εσωτερικών: «Δεν υπάρχει περίπτωση για νέα μέτρα. Δεν συζητάμε αφορολόγητο και κόψιμο προσωπικής διαφοράς νωρίτερα από το ’18»

Χρήστος Σπίρτζης Υπουργός Υποδομών:«Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει καν τα μέτρα που του έχουν ήδη επιβληθεί. Τι πρόσθετα μέτρα; Δεν μπορούν να συμφωνηθούν μέτρα από σήμερα για το 2019. Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα»

Σταθάκης Γιώργος, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να θιγεί το αφορολόγητο. Είναι κόκκινη γραμμή. Η μείωση του αφορολόγητου θίγει τις ασθενέστερες τάξεις.»

Θεοδώρα Τζάκρη,Βουλευτής:«Το ΔΝΤ και ο κ. Σόιμπλε οφείλουν να κατανοήσουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος»

Δημήτρης Τζανακόπουλος,Υπουργός, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Δεν συζητάμε τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου για μετά το 2018. Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μείωση του αφορολόγητου δεν έχουν καμία βάση»

Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής: «Δεν δεχόμαστε να νομοθετήσουμε μέτρα μετά το 2018. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης,Βουλευτής:«Δεν υπογράφουμε μέτρα μετά το ’19. Νέα μέτρα και νέα μνημόνια ξεχάστε τα»

Ευκλείδης Τσακαλώτος Υπουργός Οικονομικών:«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα επειδή υπάρχει μια διαφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.»
Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Μείωση του αφορολόγητου θα ήταν λάθος γιατί επιβαρύνει τους αδύναμους.»

Γιώργος Τσόγκας, Βουλευτής: «Τα μέτρα που απαιτούνται είναι μια απίστευτη ιστορία. Ζητάνε από τη χώρα να υποκύψει. Αυτό πλήττει την εθνική αξιοπρέπεια. Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα γινόταν επανάσταση.»

Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος: «Τα νέα μέτρα και τα υψηλά πλεονάσματα δεν προσφέρουν στην οικονομία»

Αλέκος Φλαμπουράρης, Υπουργός Επικρατείας: «Δεν είναι δυνατόν να νομοθετήσουμε νέα μέτρα για μετά το 2018. Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε νέα μέτρα»

Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα, το λέμε κατηγορηματικά.»

πηγή-loutrakiblog.gr
 
Top