Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

Επιμέλεια Ρεπορτάζ:
Γιάννης Β. Καραπανάγος
Η Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Κορινθίας ''Η Αγία Ειρήνη'' εόρτασε την μνήμη της Προστάτιδας της Ένωσης, της Αγίας Ειρήνης, με την τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, την 5η Μαΐου  2017
Σημειώνεται ότι η 5η Μαΐου, εορτή της Αγίας Ειρήνης, είχε καθιερωθεί,με το υπ’ αριθμ. 234/18.3.1967 Β.Δ., ως επίσημη γιορτή του Σώματοςτης τέως Ελληνικής Χωροφυλακής, ενός Αστυνομικού Σώματος που ιδρύθηκε το 1833 και είχε ένδοξη πορεία. 
Η Αγία Ειρήνη, ως Προστάτιδα του Σώματος της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής, εορτάζονταν με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, μέχρι την ενοποίηση των δύο Αστυνομικών Σωμάτων, Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1984.  
 
Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κυρός Σεραφείμ Τίκας, έγραψε με την ευκαιρία του πρώτου επίσημου εορτασμού της ότι το Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής την επέλεξε ως προστάτιδα για να καταυγάζει την πορεία του ένδοξου Σώματος της πατρίδας μας και να ενισχύει στην υψηλή του αποστολή της προστασίας της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών, αγαθών πολύτιμων και αιωνίως θεσμοθετημένων.
Παρόντες στη δοξολογία ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Κορινθίας κ. Βασίλειος Νανόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Δημήτρης Τζαναβάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων κ. Σπύρος Ζαχαριάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χαράλαμπος Τετράδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Χρήστος Αδάμ, ο Υπαστυνόμος Α΄ Απόστολος Σπυράκος- Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Κορινθίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και συναθλητής στην ομάδα βόλεϊ της τέως Σχολής Χωροφυλάκων Ρόδου- αντιπροσωπεία Αστυνομικών Υπαλλήλων και μέλη της Ένωσης μετά Συγγενών.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης κ. Βασιλείου Παλιακάση και στη συνέχεια δεξίωση στη Στρατιωτική Λέσχη Κορίνθου. 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απουσία, από τον εορτασμό, των Βουλευτών του Νομού, του Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και εκπροσώπων Δημοτικών, Στρατιωτικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών, καίτοι είχαν προσκληθεί στον εορτασμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κορινθίας. Το γεγονός αυτό πρέπει να απασχολήσει το Διοικητικό της Συμβούλιο και να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού για όλα τα μέλη της Ένωσης.
Και του Χρόνου με Υγεία!


 
 










 
Top