Η ΟΕΒΕ Κορινθίας διαφωνεί με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές..... | Πρωτη news sport







 Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές


Μετά από τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΕΒΕ Κορινθίας, σχετικά με τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση της αργίας της Κυριακής για τα εμπορικά καταστήματα, το επταμελές ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1.       Η ΟΕΒΕ Κορινθίας διαφωνεί με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί. Η Κυριακή είναι αργία και θα παραμείνει αργία. Για τον λόγο αυτό καλεί όλα τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 7 Μαίου 2017.
2.       Για την αποτροπή εφαρμογής τέτοιων μέτρων, συμπαρατασσόμαστε στις κινητοποιήσεις των Εμπορικών Συλλόγων, όποτε και εφόσον ανακοινωθουν.
3.       Παράλληλα η προώθηση νομοσχεδίου όπου η αρμοδιότητα αποφάσεων για τα ωράρια των τουριστικών περιοχών, καθώς και για τον χαρακτηρισμό των περιοχών αυτών, σύμφωνα με το οποίο η αρμοδιότητα αυτή έντεχνα περνάει στον Υπουργό, ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα για την κατάργηση της αρμοδιότητας αυτής που μέχρι τώρα έχουν οι Περιφέρειες. Η ΟΕΒΕ Κορινθίας είναι κάθετα αντίθετη με την μεθόδευση αυτή και καλεί όλον τον Εμπορικό και Επαγγελματικό κόσμο να αντισταθεί, καθώς και τους Βουλευτές του Νομού μας να την καταψηφήσουν.
Συνάδελφοι Έμποροι, Επαγγελματίες και Βιοτέχνες, οι μεθοδεύσεις για τον καθορισμό των ωραρίων λειτουργίας έντεχνα οδηγείται σε οδούς που ευνοούν τις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.



 
Top