Μπουγάτσα με Αχλάδια; Κι Όμως, ΑΥΤΗ η Συνταγή θα σας Καταπλήξει | PROTINEWS


Σας αρέσει η μπουγάτσα;


Τότε ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε με αυτή την ιδιαίτερη παραλλαγή αυτής της νόστιμης συνταγής.
Θα εντυπωσιαστείτε με αυτή τη συνταγή!
*Μην ξεχάσετε να πατήσετε τις μπλε λέξεις-προτάσεις στο παρακάτω κείμενο για να δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές!
Συστατικά
  • 1 φύλλο σφoλιάτας
  • 4 αχλάδια
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ζάχαρη όση θέλουμε
  • σταφίδες (όσες θέλουμε)
  • ξηροί καρποί (όσους θέλουμε) χοντοκομμένους
  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα

    Για την κρέμα
    • 3 κρόκοι αυγών
    • 400 γρ. γάλα
    • 1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι
    • 1 μεγάλη κουταλιά κορν φλαουερ
    •  75 γρ. ζάχαρη
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 2 κ.σ. γλυκό κρασί σάμου
    • λίγο βούτυρο στο τέλος

    Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Ετοιμάζουμε την κρέμα, βράζουμε το γάλα εκτός από 2 κ.σ. μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
    • Ανακατεύουμε τους 3 κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και 2 κ.σ. γάλα σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και κόρν φλάουερ.
    • Μόλις βράσει το γάλα το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα αυγού ανακατεύοντας συνέχεια.
    • Έπειτα επιστρέφουμε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα σε χαμηλή φωτιά.
    • Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε το κρασί, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει σε όλη τη κρέμα.

    • Βάζουμε τη πατισερί σε ένα ταψί και την αφήνουμε  να κρυώσει στη κατάψυξη (5 – 10 λεπτά), εφάπτοντας πάνω μια μεμβράνη.
    • Τρίβουμε στη συνέχεια τα αχλάδια στον τρίφτη απο τη χοντρή μεριά του αφού τα καθαρίσουμε (βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).
    • Έπειτα σουρώνουμε λίγο τα νερά του αχλαδιού και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, λίγη ζάχαρη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς.
    • Αλευρώνουμε τη σφολιάτα καλά και από τις 2 πλευρές και τη βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
    • Την διπλώνουμε στα 3 για να σχηματίσουμε νοητές γραμμές, την ανοίγουμε και την διπλώνουμε στα 2.
    • Κόβουμε λωρίδες μέχρι τη νοητή γραμμή.
    • Ανοίγουμε πάλι τη σφολιάτα.
    • Βάζουμε τη κρέμα στο κομμάτι που δεν είναι χαραγμένο και πάνω από τη κρέμα βάζω τη γέμιση.
    • Κόβουμε το πρώτο χαραγμένο κομμάτι και γυρίζουμε το μη χαραγμένο κομμάτι πάνω στη γέμιση.
    • Πλέκουμε τα χαραγμένα κομμάτια πάνω από τη γέμιση.
    • Αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.
    • Συνοδεύουμε σε κομμάτια με παγωτό βανίλια προαιρετικά
     
    Top