Βίντεο:Tο τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Το συγκλονιστικό αντίο της Ντόρας | Πρωτη news sport





Σε λαϊκό προσκύνημα από τις επτά το πρωί και μέχρι και τις 13:30 έχει τεθεί η σορός του πρώην
πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τη σορό υποδέχτηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών η οικογένεια του εκλιπόντος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στη Μητρόπολη. Ο πόνος "ζωγραφισμένος" στο πρόσωπό της. Χαιρετούσε όσους την πλησίαζαν, όμως δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Λίγο πριν από τις 07:00 έφτασε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους. Στάθηκε δίπλα στις αδερφές του, Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού έφτασε στη Μητρόπολη περίπου στις 07:00. Το φέρετρο καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Άγημα απέδωσε τιμές και υπό τους ήχους της μπάντας, μπήκε στο ναό. Δίπλα δίπλα, η Ντόρα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα, ο Κυριάκος συνόδευσαν στον πατέρα τους στο εσωτερικό του Ναού.

Νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη , μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειας. έφτασε ο Κώστας Μπακογιάννης και η Αλεξία.

Πλήθος κόσμου συρρέει στην Μητρόπολη για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο πολιτικό που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 99 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 15.00 με την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, επικήδειο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκφωνήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, που αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα το πρωί από τη Λευκωσία στην Αθήνα, και βέβαια ο πρόεδρος της Ν.Δ. και γιος του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπάρχει η πληροφορία ότι ίσως να προστεθεί και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αφού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε 58 χρόνια κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο και τη σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή θα γίνει με την απόδοση στον εκλιπόντα τιμών εν ενεργεία πρωθυπουργού.
Το συγκλονιστικό αντίο της Ντόρας στον πατέρα της
Ακουμπώντας το κεφάλι της πάνω στο φέρετρο και χαϊδεύοντας την ελληνική σημαία η Ντόρα Μπακογιάννη αποχαιρετά με δάκρυα στα μάτια τον πατέρα της Κωνσταντίνο.
Η πρώην υπουργός έφτασε στη Μητρόπολη, λίγο πριν από τις 7 το πρωί στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη.
Στο πλευρό της ο Κυριάκος ο οποίος στέκεται όρθιος την ώρα που ο κόσμος αποτίει φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό.
Κοσμοσυρροή για το τελευταίο αντίο
Από χθες, πλήθος κόσμου πέρασε τόσο από τα γραφεία της Ν.Δ. στο Μοσχάτο προκειμένου να γράψει το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό, όσο και από το πολιτικό του γραφείο που διατηρούσε για χρόνια στην οδό Αραβαντινού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. βρίσκεται σε εγρήγορση αφού δέχεται δεκάδες μηνύματα ενδιαφέροντος από την επαρχία προκειμένου μέλη και φίλοι του κόμματος να συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα και να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία.
Με C-130 στα Χανιά
Με το τέλος της ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του.
Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Μάλιστα την κατασκευή σε τάφο του την είχε επιμεληθεί ο ίδιος όταν ήταν εν ζωή.
Να σημειωθεί ότι επιθυμία, του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, στις ακόλουθες περιβαλλοντικές οργανώσεις:
*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ALPHA BANK, IBAN – GR6901401770177002002000045, SWIFT – CRBAGRAAXXX.
*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ALPHA BANK, GR 6301401200120002002011.
WWF ΕΛΛΑΣ «Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση – WWF Ελλάς»: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 104/480440-64 – IBAN: GR55 0110 1040 0000 10448044064 – SWIFT: ETHNGRAA.
madata
 
Top