Ο Απόστολος Παπαφωτίου-στην 1η Έκθεση "Greek Panorama", στη Νέα Υόρκη- δείτε φωτό | Πρωτη news sport

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο
στο αμερικανικό κοινό και τους επαγγελματίες του τουρισμού, παρουσιάστηκε στην 1η Έκθεση "Greek Panorama", στη Νέα Υόρκη, το τουριστικό προϊόν και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως ιδανικός τουριστικός προορισμός της Μεσογείου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της προβολής της στην αμερικανική αγορά.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με περίπτερο 30 τ.μ. στην έκθεση που έλαβε χώρα στις 12 & 13 Μαΐου 2017 στην αίθουσα Vanderbilt Hall, στην ανατολική είσοδο του εμβληματικού και κομβικού Grand Central Terminal, στην «καρδιά» του Manhattan, όπου 750.000 είναι οι καθημερινοί επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρει η Πελοπόννησος στους επισκέπτες, δεκάδες χιλιάδες Νεοϋορκέζοι, αλλά και τουρίστες από άλλες χώρες, καθώς επίσης και σημαντικοί παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Ν. Υόρκης όπως ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, η βουλευτής Carolyn Maloney, οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Ελλάδος και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Αικατερίνη Μπούρα και Κορνήλιος Κορνηλίου, αντίστοιχα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη Αθανασία Παπατριανταφύλλου, η διευθύντρια του ΕΟΤ ΗΠΑ και Καναδά Γρηγορία Καματερού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, η πρόεδρος του ΔΣ της Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου, o τουριστικός επιχειρηματίας Peter Vlitas του Travel Leaders Group, καθώς επίσης προσωπικότητες και διάσημοι φίλοι της Ελλάδας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, παρουσίαζε και υπέγραφε το βιβλίο του “The road to Sparta”, προβάλλοντας την πολιτισμική κληρονομιά της Πελοποννήσου.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου ο οποίος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Παγκορινθιακής Ομοσπονδίας κ. Πέτρο Δούκα, όπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τον παραγωγικό πλούτο της Περιφέρειας, στα πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, στο υψηλό αίσθημα φιλοξενίας, στις επιτυχείς δράσεις εξωστρέφειας και στην περαιτέρω προβολή και προώθηση της Πελοποννήσου στην Αμερικανική Αγορά.
Η Περιφερειακή Αρχή με συντονισμένες δράσεις, με οργάνωση και σε συνεργασία με την Εκκλησία, την Ομογένεια και τις Προξενικές Αρχές θα ανακοινώσει τις νέες δράσεις για την αγορά των ΗΠΑ, η οποία είναι δυναμική και φιλική προς τις Περιφέρειες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Περιφέρεια διένειμε ενημερωτικό υλικό του περιοδικού «Greece Is Peloponnese» καθώς και ειδικούς θεματικούς οδηγούς.
Στο ειδικό περιοδικό «Hellas Blu», το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και θα διανέμεται αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά, και όπου μοιράστηκαν πάνω από 20.000 τεύχη, η Πελοπόννησος είχε προνομιακή προβολή με 8 σελίδες αφιέρωμα.
Την Πέμπτη 11 Μαΐου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με την Πελοπόννησος Α.Ε. συμμετείχαν στην Ημέρα Επαγγελματιών της "Greek Panorama", στο χώρο του ελληνικού "Kellari" και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τουριστικούς πράκτορες, στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους από την Νέα Υόρκη και τα γειτονικά μεγάλα αστικά κέντρα, να ενημερώσουν για τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ο προορισμός, αλλά και για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να διερευνήσουν νέες συνεργασίες. Ο αριθμός των συναντήσεων υπερέβη κατά πολύ τον αριθμό των προγραμματισμένων.

Η Περιφέρεια, με την ουσιαστική πολιτική που εφαρμόζει, ανοίγει νέες προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου και της χώρας. Προωθεί αναπτυξιακές και τουριστικές σχέσεις με νέες αγορές. Η αγορά της Αμερικής είναι ιδιαίτερα φιλική για την Πελοπόννησο και για την πατρίδα μας και απαιτούνται συνεχείς επαφές. Η Περιφέρεια συμμετέχει και έχει ζωντανή παρουσία σε κάθε εκδήλωση για την προβολή της Πελοποννήσου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Αναπτύσσει δραστηριότητες φιλικές στην επιχειρηματικότητα, που στόχο έχουν τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του επιπέδου του τουριστικού προϊόντος της χώρας, και των προσφερόμενων υπηρεσιών, βασιζόμενη σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και γνώσης των προβλημάτων.






Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.


 
Top