Αλβανία: Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα νικητής των εκλογών | Πρωτη news sport

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της
Αλβανίας εμφανίζεται ως ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, καθώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας IPR Marketing.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας προβλέπεται να συγκεντρώσει έως και 34% των ψήφων.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενδέχεται να έχει κερδίσει περισσότερες από 71 έδρες (εκ των συνολικά 140 εδρών του κοινοβουλίου), ωστόσο πρόκειται για μια έρευνα γνώμης κι όχι επίσημο αποτέλεσμα» επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Αντόνιο Νότο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ένοπλοι πυροβόλησαν πολίτη, μέλος του κόμματος «Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης», στην περιοχή Λέζα βορείως των Τιράνων, σε επεισόδιο που επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Από το υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται αύξηση των κρουσμάτων αγοροπωλησίας ψήφων, παρά τα αυστηρά νομικά μέτρα που ελήφθησαν προεκλογικά.

Οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων γίνονται κυρίως από το Κόμμα Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης, το οποίο κατηγορεί για το φαινόμενο αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Παρόμοιες κατηγορίες εκτοξεύτηκαν και αντιστρόφως, φορτίζοντας το πολιτικό κλίμα όσο πλησιάζει η ώρα για το κλείσιμο της κάλπης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πολύ χαμηλής συμμετοχής στις εκλογές, η εκλογική επιτροπή αποφάσισε την παράταση της ψηφοφορίας κατά μία ώρα. Στις 16:00 το απόγευμα τοπική ώρα, η συμμετοχή ανερχόταν σε μόλις 35,67%.
 
Top