Σκηνικό πολέμου στο Μενίδι: Καίγονται σπίτια στον καταυλισμό - Με πυροβολισμούς απαντούν οι Ρομά - φωτό-βίντεο | Πρωτη news sport

 
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο
 Μενίδι: Πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση κατοίκων σε καταυλισμό των Ρομά - Κάηκαν σπίτια στον καταυλισμό - Οι κάτοικοι εμπόδισαν την Πυροσβεστική -Με πυροβολισμούς απαντούν οι Ρομά - Ένταση νωρίτερα και στην πορεία διαμαρτυρίας στο Μενίδι - Έπεσαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης - Τουλάχιστον 200 άτομα κατευθύνθηκαν προς τον καταυλισμό των Ρομά. 
Μακριά φαίνεται πως θα είναι η αποψινή νύχτα στο Μενίδι, καθώς στην περιοχή επικρατεί κυριολεκτικά χάος.
Σύμφωνα με πληροφορίες φωτιά έχει ξεσπάσει σε ένα σπίτι, που μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει εξακριβωθεί εάν βρίσκεται στους καταυλισμούς των Ρομά, ενώ οι κάτοικοι εμποδίζουν την πυροσβεστική να προσεγγίσει το σημείο.
Νωρίτερα, άντρες των ΜΑΤ ανέκοψαν, με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, την πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων που κατευθυνόταν προς τον καταυλισμό Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 200 άτομα αποσπάστηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν προς τον καταυλισμό όπου βρέθηκαν αντιμέτπωποι με το «μπλόκο» των αστυνομικών.
Κάτοικοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας, η οποία κατευθύνεται προς τον οικισμό Αυλίζα, όπου βρίσκονται οι καταυλισμοί Ρομά, όμως ανακόπηκε από τούς άντρες των ΜΑΤ.

Ιδιαίτερα έκρυθμη είναι η κατάσταση και σήμερα στο Μενίδι, όπου εκατοντάδες κάτοικοι συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου, αλλά και για την εγκληματικότητα που κυριαρχεί στην περιοχή.
Η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας έγινε ύστερα από κάλεσμα του δημάρχου Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβού και είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ώρες, ενώ η περιοχή συνεχίζει να μυρίζει «μπαρούτι».





 
 
Top