Ένας Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες από την επίθεση στο Λονδίνο | Πρωτη news sport



Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η ελληνική πρεσβεία στην βρετανική πρωτεύουσα προ ολίγου.

"Οι Βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του" αναφέρει η ανακοίνωση

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών - Περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, Μαρκ Ρόουλι, δήλωσε ότι οι αρχές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της ταυτοποίησης των τριών δραστών της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά στο ανατολικό Λονδίνο.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, το φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε πρόσφατα ενοικιαστεί από έναν από τους δράστες.
Επίσης, ο Ρόουλι περιέγραψε ότι 8 ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους πυροβολώντας εναντίον των δραστών προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι τους είχαν εξουδετερώσει, καθώς οι δράστες φόραγαν γιλέκα με άδεια κουτιά θέλοντας να δώσουν την εντύπωση ότι ήταν βομβιστές αυτοκτονίας, ζωσμένοι με εκρηκτικά.
Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας τόνισε ότι οι αρχές είναι ολοένα και πιο πεπεισμένες ότι η επίθεση διαπράχθηκε από τρία πρόσωπα, χρειάζεται ωστόσο να επιβεβαιωθεί εάν εμπλέκονται και άλλοι στον σχεδιασμό της.
Ο Ρόουλι επισήμανε επιπλέον ότι οι αρχές επανεξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των προσεχών εκδηλώσεων και οι πολίτες ενδέχεται να δουν επιπλέον αστυνομικούς, ένοπλους κι άοπλους, στην πρωτεύουσα.
«Θα δείτε επίσης αυξημένη παρουσία αστυνομικών προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών στις γέφυρες του Λονδίνου» τόνισε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

 
Top