Τιμολέων Πιέτρης: Μια καλή αρχή η υποδοχή κρουαζιερόπλοιου που χρειάζεται υποστήριξη | Πρωτη news sport

Στο Λιμάνι της Κορίνθου έδεσε
το Σάββατο 10 Ιουνίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το φετινό Καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία το Thomson Spirit μετέφερε 1200 τουρίστες και πλήρωμα 500 ατόμων και αναχώρησε στις 10 περίπου το βράδυ.

Για πρώτη φορά η πλειοψηφία των επιβατών επέλεξε να παραμείνει στην περιοχή μας ώστε η τοπική αγορά  που ήταν ανοιχτή να προσφέρει τα προιόντα και τις υπηρεσίες της.

Ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Κόρινθος 2014-2019 Τιμολέων Πιέτρης δήλωσε:

Ως νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και με αίσθημα φιλοξενίας προετοιμάσαμε ένα θερμό καλωσόρισμα στους επισκέπτες μας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα εξασφάλισα την εθελοντική συμμετοχή των εταιριών Cuppers, Βιβλιαγορά και Το Μπισκότο προκειμένου να διατεθούν δωρεάν αναψυκτικά, γλυκίσματα και τουριστικοί σελιδοδείκτες.

Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να δώσω στην Φιλαρμονική του Δήμου, την Ένωση Κρητών Κορινθίας, το ΚΤΕΛ και τα Ταξί για την άψογη παρουσία τους στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου.

Τις επόμενες ημέρες θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα μαζί με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους του Δήμου Κορινθίων, ώστε με σταθερά βήματα να βελτιωνόμαστε, διορθώνοντας τις παραλείψεις που διαπιστώνουμε και έχοντας ουσιαστική συνεργασία με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς (πχ Επιμελητήριο). Δεν αναμένουμε το οικονομικό πρόβλημα της περιοχής μας να λυθεί με την έλευση ενός κρουαζιερόπλοιου ανά μήνα αλλά είναι μια καλή αρχή για την προσέλκυση επενδύσεων στο λιμάνι και την μαρίνα μας.

Τέλος σχετικά με την προσπάθεια κάποιων (ευτυχώς λιγοστών) να υποβαθμίσουν με κακοπροαίρετα σχόλια την πρωτοβουλία αυτή, τους ενημερώνουμε ότι η Ρόδος διοργάνωνει αντίστοιχη υποδοχή (φιλαρμονική, χορευτικά, εδέσματα, τουριστικούς σελιδοδείκτες κλπ) με όλους τους φορείς ενωμένους για το καλό της περιοχής τους.
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "Κόρινθος 2014-2019" 
 
Top