Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

Με την δέουσα ιεροπρέπεια
εορτάστηκε κι εφέτος, την 4η Ιουνίου 2017, η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, η Κυριακή της Πεντηκοστής, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου πλαισιούμενος από τους συνοδούς Κληρικούς του και τους Ιερείς του Ιερού Ναού.
Τον Θείο λόγο ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας παρεχώρησε στον Νομικό Σύμβουλο της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρο Θωμαΐδη, ο οποίος και αναφέρθηκε στην Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής και στο Πανάγιο Πνεύμα.
Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε, κατά την Εκκλησιαστική τάξη, ο εσπερινός της Γονυκλισίας στον οποίον προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας όπου πριν την απόλυση τόνισε ότι το Άγιο Πνεύμα είναι το πλέον αναγκαίο συστατικό της ζωής μας και   ευχήθηκε στους παριστάμενους πιστούς το Πανάγιο Πνεύμα να σκηνώνει στις ψυχές τους και να τους αγιάζει.

Τέλος και επί την λήξη των Κατηχητικών Μαθημάτων, απένειμε αναμνηστικά στα Κατηχητόπουλα του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου, ευχόμενος φώτιση παρά Θεό, πρόοδο και καλό καλοκαίρι.















 
Top