Φόβοι για κατάρρευση του πύργου που φλέγεται στο Δυτικό Λονδίνο - ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

   
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο με 27 ορόφους στα δυτικά του Λονδίνου
κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ένοικοι μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί.





Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά επεκτάθηκε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω. Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες που προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να κατασβέσουν τη φωτιά και να εκκενώσουν την περιοχή από κατοίκους καθώς υπάρχει κίνδυνος από τα συντρίμμια του πύργου.










Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην αριστοκρατική περιοχή (Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας χτίστηκε το 1974, διαθέτει 120 διαμερίσματα και υπολογίζεται ότι σε αυτόν κατοικούν περίπου 200 άνθρωποι.










Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.
«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου», σύμφωνα με την αστυνομία.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.


Στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail βλέπουμε πανικόβλητους ενοίκους του κτιρίου να έχουν κρεμάσει σκοινιά από σεντόνια, προσπαθώντας να γλιτώσουν από την πύρινη κόλαση, την ώρα που περισσότεροι από 200 πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες.



Ανατριχιαστικό είναι και το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ένας από τους ενοίκους του φλεγόμενου κτιρίου: "Έχω εγκλωβιστεί σ΄αυτό το κτίριο. Δεν μπορώ να φύγω από το διαμέρισμά του γιατί θα πεθάνω από τον καπνό".













Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο αν έχουν εγκλωβιστεί ένοικοι μέσα στον φλεγόμενο πύργο. Ωστόσο μάρτυρες έκαναν λόγο για κραυγές που ακούγονταν μέσα από το κτίριο, με την Daily Mail παράλληλα να δημοσιεύει εικόνες ενοίκων των υψηλότερων ορόφων να φτιάχνουν αυτοσχέδια σχοινιά με σεντόνια προκειμένου να καταφέρουν να κατέβουν στο έδαφος.


Πηγή: BBC / ΑΠΕ - ΜΠΕ


 
Top