" Έφυγε ο δικηγόρος -ποιητής Γιάννης Σπηλιόπουλος | Πρωτη news sport


Το Δ.Σ. της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων»
συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, αμέσως μετά τη θλιβερή είδηση για την απώλεια του δικηγόρου-ποιητή Γιάννη Σπηλιόπουλου από το Λέχαιο, ο οποίος υπήρξε μέλος της Εταιρείας και μάλιστα από τους ιδιαίτερα προβεβλημένους στο πανελλήνιο για το ποιητικό του έργο.
Ο εκλιπών ως νομικός διήνυσε μιαν επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στην Αθήνα, κερδίζοντας επάξια το σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη των συναδέλφων του και των ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί του. Ενώ ως ποιητής έχει τιμήσει τα Κορινθιακά και γενικότερα τα Ελληνικά γράμματα με τις εμπνευσμένες ποιητικές του συλλογές και με την ενεργό παρουσία και τις παρεμβάσεις του στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Λέχαιο και την ευρύτερη Κορινθία, όσο και στους αθηναϊκούς πνευματικούς κύκλους.
Παράλληλα με τη δική του ποιητική δημιουργία, ασχολήθηκε με ζήλο για την διάσωση και προβολή του ποιητικού έργου του πατέρα του, αείμνηστου Θέμη Σπηλιόπουλου καθώς και του έργου της «Ομάδας των Τεσσάρων του Λεχαίου», την οποία -πέραν του πατέρα του- απάρτιζαν ο Φροίξος Σταυρόπουλος, ο Τρύφων Στεφανόπουλος και ο Άγγελος Μεντζελίδης.
Το ΔΣ εκφράζει την ομόθυμη συμμετοχή όλων των μελών της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» στο πένθος για την απώλεια του διακεκριμένου μέλους της, δικηγόρου-ποιητή Γιάννη Σπηλιόπουλου (Θέσπη) εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφασίζει ομόφωνα:
α) Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
β) Να εκφωνήσει επικήδειο δι’ εκπροσώπου του.
γ) Να συνταχθεί το παρόν ψήφισμα και να δοθεί στον τοπικό τύπο.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας


Γιάννης Δ. Μπάρτζης          Γιώργος Κωστούρος 
 
Top