Αλαφούζος: Διεφθαρμένος ο Σαββίδης, θεατρίνος ο Ίβιτς | Πρωτη news spor

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξαπέλυσε
δριμύτατη επίθεση κατά του Ιβάν Σαββίδη και κατηγόρησε ανοιχτά τον Βλάνταν Ίβιτς για «θέατρο» μετά το κουτάκι που τον χτύπησε στον αγώνα της Λεωφόρου

Σφοδρότατη επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη, για τις πράξεις και τις δηλώσεις του, εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στη Nova.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού μίλησε για «κλοπή» πρωταθλήματος και Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ και κατηγόρησε ανοιχτά τον Βλάνταν Ίβιτς για «θέατρο» μετά το κουτάκι που τον χτύπησε στον αγώνα της Λεωφόρου.

«Η μητέρα μου ήταν από τη Θεσσαλονίκη, έχω πολλούς συγγενείς και φίλους εκεί και θεωρώ πως είμαι μισός από τη Θεσσαλονίκη. 
Εγώ πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφάλειας γιατί ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί τυπικές διαδικασίες.
 Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ο κ. Ίβιτς έπαιξε θέατρο, το ξέρουμε, μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού. 
Υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη που αναδεικνύει ότι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία εναντίον άλλων ομάδων για να πετύχουν αποτελέσματα. Ξέρετε ότι δεν μιλάω, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια στην ανοχή μας», τόνισε.

Για το περιστατικό με το κουτάκι μπίρας που πέτυχε τον Βλάνταν Ίβιτς είπε: «Αυτό είναι καταδικαστέο και προσπαθήσαμε και βρήκαμε τον άνθρωπο που πέταξε το κουτί.
 Παρ’ όλα αυτά η αθλητική δικαιοσύνη μας τιμώρησε με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή. Αυτό είναι κάτι μόνιμο, γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση ούτε με την ΕΠΟ, ούτε με την αθλητική δικαιοσύνη σε αντίθεση με άλλους. 
Παίξαμε ένα τελευταίο ματς παρότι δεν ξέραμε την απόφαση για τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι πρόκληση και δώσαμε οδηγίες στη νομική μας υπηρεσία να κινηθεί κατά των τακτικών δικαστών. Δεν μας νοιάζει τι θα μας κάνουν».

Στη συνέχεια τόνισε πως πρόθεσή του είναι να ασχοληθεί με τη διαφθορά και άφησε αιχμές για το ρόλο του Ιβάν Σαββίδη σε διαδικασίες όπως οι τηλεοπτικές άδειες, αλλά και η σχέση του με την κυβέρνηση. «Έχω ηττηθεί στην προσπάθεια μου να νικήσουμε τη διαφθορά και να μπουν κανόνες στον ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν εγκαταλείπω τον Παναθηναϊκό. Προτιμώ να πάρω μια θέση πιο πίσω και να ασχοληθώ με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε έναν καινούριο μεγάλο κίνδυνο, που είναι ξενόφερτος και χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη που βγαίνει και λέει ότι ‘είμαι λαγός’.

Δεν ξέρω από που ξεκινά και πού τελειώνει και γιατί έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα, παρά μόνο λόγια. 
Θα μπορούσαμε να είχαμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη σχέση με τον κ. Σαββίδη αν μιλούσε ελληνικά. Δεν ξέρω γιατί κόπτεται τόσο πολύ για τον ελληνισμό. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, να δημιουργήσει κόμμα;».

Η νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα αντιμετωπίστηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κάτι σαν θεία δίκη. «Όλα αυτά που έκανε αποτελούν ύβρις του Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ είναι αγαπητή ομάδα και ο κόσμος του τη λατρεύει. Όλη αυτή η στρέβλωση της πραγματικότητας από τον κ. Σαββίδη προκάλεσε την ύβρη».

Ξεκαθάρισε, δε, πως ο Παναθηναϊκός δεν χρησιμοποίησε ποτέ παράνομα μέσα για να κυριαρχήσει. «Ο Παναθηναϊκός την περίοδο της παντοκρατορίας του επί Γιώργου Βαρδινογιάννη δεν κέρδισε όλα τα πρωταθλήματα. 
Ο Παναθηναϊκός δεν χρησιμοποίησε ποτέ αθέμιτα μέσα, ποτέ δεν έκαψε αυτοκίνητα συγγενών διαιτητών. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει κάποιες αρχές, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Άνθρωποι όπως ο κ. Σαββίδης δεν αντέχουν την αλήθεια».

Πηγή: sport-fm.gr
 
Top