Η στιγμή της σύλληψης του διαχειριστή της Μπλε Φάλαινας | Πρωτη news sport


Σε φυλακή στα Ουράλια έχει ήδη μεταφερθεί ο Ίλιγια Σιντόροφ, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τις
ρώσικες αρχές ασφαλείας ήταν διαχειριστής στο θανατηφόρο online παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»! Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζει ποινές που σχετίζονται με την υποκίνηση σε αυτοκτονία νεαρών κοριτσιών.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Σιντόροφ έπειτα από την αυτοκτονία 13χρονης, η οποία έπεσε στις ράγες τρένου. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μαχαιριές στο σώμα της, που σχημάτιζαν τη χαρακτηριστική «Μπλε Φάλαινα». Πληγές που είχε δημιουργήσει ίδια στον εαυτό της έπειτα από υποκίνηση του Σιντόροφ.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ως αποδεικτικά στοιχεία έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα, υπολογιστής και αρκετές κάρτες SIM, που βρέθηκαν στο σπίτι του, ενώ σύμφωνα με τις ρώσικες αρχές και ο ίδιος «έσπασε» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ομολόγησε πως αυτός έχει τη διαχείριση του online παιχνιδιού.
Να σημειωθεί, πάντως, πως ο Σιντόροφ είναι ο δεύτερος νεαρός άνδρας που συλλαμβάνεται για αυτή την υπόθεση. Ο πρώτος ήταν ο 21χρονος Φίλιπ Μουντέικιν, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή και ο οποίος κατηγορείται ότι υποκίνησε 16 κορίτσια σε αυτοκτονία.



 
Top