Δημοσκόπηση-σοκ για την ΝΔ - Ούτε 3 μονάδες η πραγματική διαφορά Σύριζα-ΝΔ | Πρωτη news spor

Δημοσκόπηση-σοκ γιατην ΝΔ δημοσιεύεται στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Κάπα Researchμε η διαφορά ΝΔ-Σύριζα βρίσκεται μόλις στις 7 μονάδες.
Εάν σκεφθείτε ότι το ΒΗΜΑ είναι πλέον φουλ νεοδημοκρατικό η διαφορά στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 3 μονάδες.
Σε 2 χρόνια από σήμερα που θα γίνουν οι εκλογές το πιο πιθανό είναι ο Σύριζα να έχει περάσει μπροστά.
Πάντως όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα εξηγούν και το γεγονός γιατί οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Σύριζα: Πιστεύουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τους εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι στην πραγματικότητα κυβερνούν την Κολομβία των Βαλκανίων.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 16,2% στην πρόθεση ψήφου και η ΝΔ 23,2%.
Με την αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία είναι στο 27%, η διαφορά φτάνει στις 9,6 μονάδες: 31,8% για τη ΝΔ και 22,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η εικόνα της πρόθεσης ψήφου για τα υπόλοιπα κόμματα είναι η εξής: Χρυσή Αυγή 6,6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,4%, ΚΚΕ 6,1%, Ποτάμι 1,6%, ΑΝΕΛ 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Λαϊκή Ενότητα 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,6%.
Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας της Κάπα Reasearch δείχνουν ότι οι πολίτες κατασταλάζουν στις προτεραιότητες που θέτουν τα επόμενα χρόνια, οι οποίες ελάχιστα ταυτίζονται με τα προγράμματα των κομμάτων.
Η λύση που αναζητούν όμως είναι πολιτική, στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι ακραία και εξωθεσμική. Αυτά που θέλουν είναι ανάπτυξη, δουλειές, πολιτική σταθερότητα, επιστροφή των παιδιών τους από το εξωτερικό.
 
Top