ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟ Ι.ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

Η Κωμόπολις των Αγίων Θεοδώρων
Κορινθίας πανηγύρισε χθες, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, τον πολιούχο της Άγιο Θεόδωρο Στρατηλάτη με την ευκαιρία της σήμερον, 8ης τρ. μηνός, εορτής της ανακομιδής του Ι. Λειψάνου Του. Στον Εσπερινό, που τελέσθηκε στο ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου, χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως μας και άλλων Ι. Μητροπόλεων. Παρέστησαν τιμητικώς οι βουλευτές Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας και κ. Γεώργιος Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαρία Πρωτοπαππά, κ. Σπυρίδων Ράτης, κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Γκίκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Πετρίτσης και κ. Απόστολος Παπαφωτίου και ο Λιμενάρχης των Αγ. Θεοδώρων Ανθυποπλοίαρχος κ. Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης.
 Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Διευθυντής Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσ. Αρχιμ. π. Κάλλιστος Ροδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μνήμη και στην μίμηση των Αγίων, οι οποίοι αποτελούν πρότυπα και φάρους που καθοδηγούν ορθά τους Χριστιανούς στην απόκτηση των αρετών και στην κατάκτηση της αιώνιας μακαριότητας. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ι. Εικόνας και του Ι. Λειψάνου του Αγίου στους δρόμους της Κωμοπόλεως με πάνδημη συμμετοχή.
Σήμερα Πέμπτη το πρωί ενώπιον πυκνού Εκκλησιάσματος φιλέορτων και φιλαγίων Χριστιανών, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία με την συμμετοχή του Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικολάου Αδάμ, του Αιδεσ. π. Γρηγορίου Σελιανίτη, εκ της Εξαρχίας της Πάτμου, και των Εφημερίων του Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Ρωμανού Φωκάκη και Αιδεσ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Αντωνόπουλου, ο οποίος και ομιλήσας αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη.  





  

   
 
Top