ΕΚΤΑΚΤΟ - ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει εισβολή στο Κατάρ! | Πρωτη news spor

Δραματικές και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κατάρ 

καθώς φαίνεται ότι έχει επιβληθεί capital control εξαιτίας των μαζικών αναλήψεων και ότι οι πολίτες μπορούν να βγάλουν μόνο μέχρι 200 ευρώ. 

O δείκτης μετοχών της χώρας, ο Qatari Index υποχώρησε κατά 7,6% κατά την πρώτη ώρα συναλλαγών, με τα περισσότερα bluechips να σημειώνουν ακόμη μεγαλύτερη βουτιά ενώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, υποχωρεί κατά 6%!

Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του Κατάρ όπου δίνει μάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το χασταγκ  #TurkeywithQatar ενώ υπάρχουν έντονες πληροφορίες για εισβολή της Σαουδικής Αραβίας όπως έκανε και ο Σαντάμ Χουσείν στο Κουβέιτ.

Στόχος η ανατροπή του εμίρη του Κατάρ σέιχ Τάμιμ μπον Χάμαντ αλ Θάνι ή με εισβολή ή με πραξικόπημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία έχει στρατιωτική βάση στο Κατάρ και είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της χώρας μαζί με το…Ιράν!

Όσο τρελό και αν ακούγεται το τελευταίο, η Τεχεράνη στέκεται στο πλευρό του Κατάρ και δήλωσε πρόθυμο να στείλει προμήθειες φαγητού μετά τον αποκλεισμό των υπόλοιπων χωρών.

Το Ιράν πρόσφερε τα εναέρια και χωρικά του ύδατα για το Κατάρ και πρότεινε να συντονιστούν τα αντίστοιχα υπουργεία.

Ταυτόχρονα, το Ιράν διεξάγει διπλωματικό «πόλεμο» υπέρ του Κατάρ. Το πως και το γιατί θα το αποκαλύψουμε σε νέο άρθρο...

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται μέσα Ιράν, Ιράκ, Ιορδανίας στη Μέση Ανατολή ή Ιράν, Τουρκίας στην ΕΕ.


Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, Zarif, μίλησε με τους ΥΠΕΞ του Ομάν και της Ινδονησίας καθώς και με τον Τούρκο ομόλογο του.

Η Μόσχα ανησυχεί πάρα πολύ γιατί βλέπει οργανωμένο σχέδιο να χτυπηθεί το Ιράν και γι αυτό μίλησε ο Β.Πούτιν με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στο τηλέφωνο για το θέμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα με τον ομόλογό του από το Κατάρ Σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την επιδείνωση των σχέσεων του Κατάρ και άλλων αραβικών κρατών, έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

 «Εκφράστηκε (επιπλέον) σοβαρή ανησυχία σχετικά με την εμφάνιση μιας νέας εστίας έντασης στον αραβικό κόσμο. Ο Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυνε έκκληση να ξεπεραστούν οι διαφορές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εντός των ορίων ενός αμοιβαία σεβαστού διαλόγου ενώπιον των πρωτόγονων προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ιδίως, την απειλή της τρομοκρατίας» τονίζεται.

H Σαουδική Αραβία προχώρησε σήμερα στο κλείσιμο των γραφείων του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Al Jazeera, ώρες αφότου αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις εξαιτίας της στήριξης που φέρεται να προσφέρει η Ντόχα στους ισλαμιστές και το Ιράν.

ΠΗΓΗ
 
Top