ΕΚΤΑΚΤΟ – «OXI» του ηγέτη του Κατάρ στον Ν.Τραμπ – Αρνήθηκε να πάει Λευκό Οίκο!!! | Πρωτη news sport

Σεισμός μεγατόνων στη Μέση Ανατολή, ο ηγέτης του Κατάρ
είπε ένα τεράστιο «ΟΧΙ» στον Ν.Τραμπ και αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του στον Λευκό Οίκο.

«Ο Εμίρης δεν έχει σχέδια τα οποία περιλαμβάνουν ταξίδι στις ΗΠΑ ενώ η χώρα του είναι αποκλεισμένη» είπε ο εκπρόσωπος του.
Αντί αυτού, ο Εμίρης του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani μίλησε στο τηλέφωνο με τον Β.Πούτιν. Το Κατάρ όπως αναφέραμε και πριν πρόσφερε εκατοντάδες δισ στην Ρωσία για την πλήρη υποστήριξη της!
Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani, θα επισκεφθεί την Μόσχα το Σάββατο όπου θα έχει συζητήσεις με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
«Οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ.
Ο Ν.Τραμπ είχε προσκαλέσει την Τετάρτη τον ηγέτη του Κατάρ στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του.
Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι διαδραμάτισε έναν περίεργο ρόλο στην υπόθεση αφού έσπευσε να πανηγυρίσει ότι το ταξίδι του στην περιοχή αποδίδει καρπούς με την απομόνωση του Κατάρ.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι δεν γνώριζε καν ότι οι ΗΠΑ είχαν βάση στη χώρα.
Σε αναρτήσεις του στο twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή είχε τονίσει πως δεν πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι όλοι είχαν «δείξει» το Κατάρ.
Με ανάρτησή του στο Twitter, o πρόεδρος των ΗΠΑ, έγραψε ότι κατά την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή οι ηγέτες “έδειξαν” προς το Κατάρ για τη χρηματοδότηση ομάδων που ανήκουν σε ριζοσπαστικές ιδεολογίες, σημειώνοντας ότι εκείνος τους ζήτησε να σταματήσουν τη χρηματοδότηση στους εξτρεμιστές.
Χαρακτηριστικά έγραψε: “Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή δήλωσα πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ριζοσπαστικής Ιδεολογίας. Οι ηγέτες έδειξαν προς το Κατάρ – δείτε”.
Ο Λίβανος μπήκε στον «χορό» των εμπρηστικών δηλώσεων κατά του Κατάρ λέγοντας ότι «μικρές χώρες, διαπράττουν μεγάλα εγκλήματα και προκαλούν μεγάλα προβλήματα»..
Η Αίγυπτος κάλεσε πριν λίγο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να ξεκινήσει έρευνα για τις κατηγορίες ότι το Κατάρ κατέβαλε λύτρα ύψους έως και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων «σε μια τρομοκρατική οργάνωση που είναι ενεργή στο Ιράκ» για την απελευθέρωση μελών της βασιλικής οικογένειας του εμιράτου.
«Αυτή η παραβίαση των ψηφισμάτων του ΣΑ, αν αποδειχθεί, θα έχει αναμφίβολα ένα αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στο πεδίο», τόνισε ο ανώτερος Αιγύπτιος διπλωμάτης των ΗΕ, Ιχάντ Μουσταφά Αουάντ Μουσταφά δήλωσε στο Συμβούλιο.
Το Κατάρ αρνείται ότι προσπάθησε να πληρώσει λύτρα για την απελευθέρωση 26 υπηκόων του εμιράτου, ανάμεσά τους και μέλη της βασιλικής του οικογένειας, οι οποίοι είχαν απαχθεί στο Ιράκ από ενόπλους αγνώστου ταυτότητας.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, διατηρώντας την πίεση στο Κατάρ, επανέλαβε σήμερα το αίτημα η Ντόχα να πάρει αποστάσεις από το Ιράν και να σταματήσει να υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις».
Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Asharq al Awsat ο σεΐχης Χαλίντ μπιν Άχμεντ αλ Χαλίφα δήλωσε ότι οι όροι που θέτουν η χώρα του, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την επίλυση της κρίσης είναι «απολύτως ξεκάθαροι».
«Το Κατάρ πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και πρέπει να υπαναχωρήσει από όλες τις προηγούμενες δεσμεύσεις του, πρέπει να σταματήσει την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσής του και πρέπει να λάβει αποστάσεις από τον νούμερο ένα εχθρό, το Ιράν», τόνισε σύμφωνα με το reuters.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το συμφέρον του είναι μαζί μας, όχι με μια άλλη χώρα που συνωμοτεί εναντίον μας, θέλει να μας εξουσιάσει και να μας διχάσει. Πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις, σουνιτικές ή σιιτικές, και οι πολιτικές του πρέπει να είναι προς όφελος του λαού του», πρόσθεσε ο σεΐχης Χαλίντ μπιν Άχμεντ αλ Χαλίφα.
Ταυτόχρονα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera με tweet ανακοίνωσε ότι δέχεται κυβερνοεπίθεση σε όλα τα συστήματα, ιστοσελίδες και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Το δίκτυο βάλλεται από παντού μετά την πρόσφατη απομόνωση του Κατάρ, ενώ οι υπόλοιπες χώρες του Κόλπου το είχαν ήδη μπλοκάρει από τα τέλη Μαΐου
Νωρίτερα, σήμερα, ο γενικός διευθυντής του δικτύου, Μοστέφα Σουάγκ, δήλωσε πως το Al Jazeera θα επιμείνει στην πολιτική της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, εν μέσω της περιφερειακής διπλωματικής κρίσης που έχει απομονώσει το Κατάρ.
Ο Σουάγκ απέρριψε τις κατηγορίες ορισμένων δυνάμεων του Κόλπου σύμφωνα με τις οποίες το τηλεοπτικό δίκτυο παρεμβαίνει με τα ρεπορτάζ του στις εσωτερικές υποθέσεις τους.
«Η δημοσιογραφική πολιτική του Al Jazeera θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με αυτό το γεγονός», δήλωσε ο Σουάγκ στο Ρόιτερς στα κεντρικά γραφεία του δικτύου. Χαρακτήρισε την πολιτική του Al Jazeera ανεξάρτητη και επαγγελματική.
 
Top