Γ. Δέδες "Το πρώτο μας μέλημα η επαναλειτουργία του λιμανιού" -βίντεο | Πρωτη news spor

Ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Κω,
η αυτοψία από τους λιμενολόγους του Υπουργείου Υποδομών- Μεταφορών και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, με την παρουσία του γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστου Λαμπρίδη και του γ.γ. Υποδομών, Γιώργου Δέδε.
Στην Κω βρίσκονται από χθες το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες μαζί με τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερό και Δ. Γάκη, τέσσερις ειδικοί λιμενολόγοι, καθηγητής του ΕΜΠ καθώς και άλλοι ειδικοί, για να εκτιμήσουν την κατάσταση στο λιμάνι και να προτείνουν λύσεις για την επαναλειτουργία του.
Την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Κω έθεσε ως προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τις υποδομές του νησιού που έχουν πληγεί από τον σεισμό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών:
«Επειδή το λιμάνι είναι κρίσιμο για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία ενός νησιού, είναι το πρώτο μας μέλημα σε σχέση με την αποκατάσταση των υποδομών του νησιού» τόνισε ο κ. Δέδες και πρόσθεσε: «Στην Κω βρίσκεται μια μεγάλη ομάδα λιμενολόγων που είναι μηχανικοί της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, καθηγητές του Πολυτεχνείου αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες, λιμενολόγοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν αυτοψία και να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αποκατασταθεί η βλάβη στο λιμάνι».
 
Top