Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου"περιήγηση στην Ακροκόρινθο"δείτε φωτό | Πρωτη news sport

Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017,
το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες - Η τέχνη της περιήγησης», διοργάνωσαν περιήγηση στην Ακροκόρινθο. 

  Τους σύγχρονους, μικρούς και μεγάλους περιηγητές, που δεν υποχώρησαν χρησιμοποιώντας ως  αφορμή τη ζέστη της εποχής, υποδέχτηκαν στον χώρο, συνόδευσαν και μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους η αρχιτέκτονας κ.Ξένια Χρυσάφη-Ζωγράφου και η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορίνθου, κ.Γιώτα Κασίμη.
  Αυτά που μπορεί να πει η Ακροκόρινθος είναι τόσα πολλά που είναι αδύνατον να καλυφθούν με μία περιήγηση. Δόθηκε, λοιπόν, υπόσχεση και για άλλες περιηγήσεις στο άμεσο μέλλον και για άλλες δράσεις που θα φέρουν πιο κοντά το παρελθόν σε όσους επιθυμούν να μάθουν γι’ αυτό και να πάρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται ώστε η αλυσίδα που τους δένει με αυτό να έχει, όσο γίνεται, λιγότερα κενά.
  Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της δράσης, συγχαρητήρια στην κ.Χρυσάφη και στην κ.Κασίμη που, χωρίς να έχουν χάσει τίποτα από τον ενθουσιασμό και την αγάπη για τις επιστήμες που εκπροσωπούν, έδωσαν αφειδώς τις γνώσεις τους  και φυσικά, συγχαρητήρια στους περιηγητές που ανέβηκαν ως τον Φράγκικο Πύργο, διψώντας για γνώση, χωρίς να θεωρούν τίποτα δεδομένο που μπορούν να το αναβάλουν για κάποια άλλη στιγμή!










Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
 
Top