Απεβίωσε έπειτα από πολύμηνη μάχη για την ζωή ο Κώστας Μπακούρης | Πρωτη news sport

Απεβίωσε έπειτα από πολύμηνη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος του ΔΣ Σωληνουργεία Κορίνθου,
και με μεγάλη διαδρομή σε διοικητικές θέσεις του Ομίλου Βιοχάλκο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό.


Η κηδεία του έγινε χθες το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του Καράτουλα Αρκαδίας.
Ο Κώστας Μπακούρης γεννήθηκε το 1936. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, όπου παράλληλα εργάστηκε και γνώρισε από μέσα την οικονομία της αγοράς και τους κανόνες της.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα... εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα όπου οι ικανότητές του, οι σπουδές του και η εργατικότητά του τον ανέδειξαν σε ανώτατο οικονομικό και διοικητικό στέλεχος με διεθνή δραστηριότητα. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της Σωληνουργίας Κορίνθου, πρόεδρος του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου ενω για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική στη Γενεύη της Ελβετίας. Επίσης διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» ενώ από το 1998 έως το καλοκαίρι του 2000, ήταν διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Μάλιστα πριν από λίγα χρόνια αποτύπωσε τις εμπειρίες που αποκόμισε από την θητεία του στη θέση αυτή στο βιβλίο του «Ο ακήρυχτος πόλεμος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Τα συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια εκφράζουν με ανακοίνωση τους τα ΔΣ των Σωληνουργεία Κορίνθου, όπου ήταν Πρόεδρος, της ΧΑΛΚΟΡ και της ΕΛΒΑΛ.
Τα συλληπητήρια του εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. «Αποχαιρετίσαμε σήμερα μια σημαντική προσωπικότητα, τον Κώστα Μπακούρη, ένα συμπατριώτη μας, με ξεχωριστή αγάπη για τον τόπο του. Μας έκανε υπερήφανους, τόσο από τη θητεία του σε δημόσιες θέσεις, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Δε δίστασε να αναλάβει σημαντικές ευθύνες σε κρίσιμες στιγμές, όπως τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1998, αλλά και την προεδρία της 'Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάς'. Ένας έντιμος άνθρωπος, με εξαιρετική παιδεία και ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα», αναφέρει στην ανακοίνωση του.
 
Top