Βρήκαν τη λύση για τις τσούχτρες στον Ψαθόπυργο Αχαϊας !!! βίντεο | Πρωτη news sport

Λέγεται καλογρίτσα ή καστανάκι. Το επιστημονικό
όνομα είναι chromis chromis. Συναντιέται σχεδόν σε όλα τα ελληνικά νερά. Είναι μικρό μαύρο ψάρι που ζει κοντά σε βράχους και λιμάνια και έχει σώμα συμπιεσμένο από τα πλευρά και στόμα μικρό......
Η ράχη του είναι στολισμένη με ένα ψηλό πτερύγιο, που στηρίζεται σε αγκαθωτές ακτίνες και ακολουθείται από ένα πιο χαμηλό και μικρό τριγωνικό πτερύγιο. Kαι τρώει αβέρτα… τσούχτρες (μέδουσες). Πρόκειται για το ψαράκι που είναι η αναπόσπαστη παρέα του κολυμβητή που χαζεύει το βυθό και ακολουθεί με φιλικές διαθέσεις κυριολεκτικά «κατά πόδας!

Ε, αυτό το ψάρι εκμεταλλεύτηκαν στον Ψαθόπυργο για να γλιτώσουν από τις τσούχτρες. Και το πείραμα πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής συμφώνησαν να «απαντήσουν» στο φαινόμενο «τσούχτρα» με ότι προβλέπεται από την φύση! Ποιος είναι ο εχθρός της μέδουσας; Αυτό το μικρό ψαράκι το οποίο επιτίθεται με ολόκληρο το κοπάδι του στις τσούχτρες και τις τρώει… λες και είναι πιράνχας!

Πήγαν στα διβάρια του Νηρέα, ρούφηξαν με ειδικό μηχάνημα τις καλόγριες και τις έριξαν στην θάλασσα. Αυτό ήταν! Οι καλόγριες επιτέθηκαν αμέσως στις τσούχτρες και ο Ψαθόπυργος «γλίτωσε» εδώ και δέκα περίπου ημέρες. Μάλιστα επειδή τις «αποτέλειωσαν» οι καλόγριες προφανώς μετανάστευσαν (αν δεν βρίσκουν άλλη τροφή φεύγουν), οπότε οι Ψαθοπυργιώτες σκέφτονται να φέρουν και άλλες… για παν ενδεχόμενο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ "ΚΑΛΟΓΡΙΩΝ" ΣΕ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ
         





ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ PATRAS TV   sto 6' λεπτό
πηγή-loutrakiblog.gr
 
Top