Καμπόσος "είναι πεπλανημένοι ή πονηροί να ζητήσουν συγγνώμη μιλάω για τον κ.περιφερειάρχη και τους αντ/ρχες | Πρωτη news spor

«Ως μεγάλη επιτυχία», χαρακτήρισε
τ’αποτελέσματα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού -μεταξύ 8 εταιρείων- για τον ανάδοχο της επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Καμπόσος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. 
Ο κ.Καμπόσος εξαπέλυσε μάλιστα μύδρους εναντίον τόσο του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, όσο και εναντίον της αιρετής Περιφέρειας, η οποία έχει προκρίνει τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα έχει κάνει μπάχαλο».

Ειδικότερα,ο κ. Καμπόσος σχολίασε ότι παρά τους σκληρούς όρους και κριτήρια που υπήρχαν στη διακήρυξη του διαγωνισμού, όταν ανοίχτηκαν οι προσφορές μειοδότησε η εταιρεία «Διαλυνάς», η οποία προσφέρει 29,45 ευρώ τον τόνο. 
Αν προστεθεί η διαχείριση του υπολείμματος και ο ΦΠΑ, το τελικό ποσό είναι περίπου 42 ευρώ. Η δεύτερη εταιρεία ήταν η «Ηλέκτωρ» του ομίλου Μπόμπολα που που πρόσφερε 34,9 ευρώ, την ίδια στιγμή που μειοδότησε στο διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, με ποσό που φτάνει τα 60 ευρώ. Αυτή η διαφορά στην τιμή διαχείρισης μεταξύ των δύο Δήμων, σύμφωνα με τον κ. Καμπόσο, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στην Καλαμάτα, τη στιγμή που συγκρίνονται ίδια πράγματα. 
Επιπλέον, η εταιρεία «Διαλυνάς» θα εγκαταστήσει και βιολογικό καθαρισμό για τα στραγγίδια από τη διαχείριση των απορριμμάτων. 
«Μετά την έκβαση του διαγωνισμού, οι πολίτες γλίτωσαν ένα χαράτσι 1.600.000 ευρώ το χρόνο που θέλει η ΤΕΡΝΑ. 
Αυτοί οι οποίοι είναι πεπλανημένοι ή πονηροί και μιλάω για τον κ.περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες, βλέποντας αυτόν το διαγωνισμό, θα πρέπει να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη από τους συνεργάτες μου και από το λαό και να σταματήσουν τις μεθοδεύσεις. 
Αν αύριο προχωρήσει η σύμβαση με την Περιφέρεια με την ΤΕΡΝΑ, εμείς θα προσφύγουμε στα Διεθνή Δικαστήρια», τόνισε ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών.
 
Top