Εμπρηστές καίνε τη χώρα...! τουλάχιστον 15 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στον Κάλαμο - βίντεο | Πρωτη news sport

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στον
Κάλαμο, πάνω από 15 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Κάλαμο. Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει, σύμφωνα με αξιωματικούς του Π.Σ., να περιορίσουν ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της «μικτής» κάλυψης, (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή

Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές ζημιές.

Ένα σπίτι στον οικισμό του Καλάμου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τυλίχθηκε στις φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή από τις 4 το μεσημέρι.
Κοντά στο σημείο, σε ένα άλλο σπίτι κάηκε η σκεπή και οι κάτοικοι κάνουν έκκληση να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχουν καεί 5 σπίτια.

Στον Κάλαμο η πυρκαγιά έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς φυσάει ισχυρός άνεμος, ενώ καίγονται παλιά πεύκα σε περιοχή με διάσπαρτα σπίτια.

Προληπτικά εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις, η «Αναγέννηση» και η «Κίντερλαντ» κα τα παιδιά απομακρύνονται με ασφάλεια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 εθελοντικά οχήματα και τρία ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας.
                                                                                


Πηγή: topontiki.gr

 
Top