ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΘΜΙΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ -φωτο | Πρωτη news sport

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, μετά τις 8μ.μ.,
όλος ο χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ισθμίας κατακλύστηκε από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Αιτία ή αφορμή στάθηκε η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

  Στο αίθριο του Μουσείου η κ.Γιώτα Κασίμη, αναπληρώτρια ΠροΪσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, μάγεψε με την ικανότητά της να μεταφέρει τις κατακτημένες γνώσεις της, μέσω του ρέοντα λόγου της, μιλώντας για την αρχαιοαστρονομία και την απεικόνιση των ουράνιων σωμάτων στην αρχαία ελληνική τέχνη! ’Αστρα, πλανήτες και ήρωες πρωταγωνιστές στην τέχνη των αρχαίων Ελλήνων και όχι μόνο!  
  Η Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, που συνδιοργάνωσε τη βραδιά της Πανσελήνου, προσέφερε την τεχνική υποστήριξη και τις ειδικές γνώσεις της, ώστε η Σελήνη να έρθει… πιο κοντά…
 Την ίδια ώρα κάποιας άλλης ημέρας το μουσείο θα ήταν κλειστό και μόνο οι αρχαιοφύλακες θα έδιναν το παρόν, προστατεύοντας τις πολύτιμες πηγές γνώσης του παρελθόντος. Αυτή τη φορά, όλα ήταν ευχάριστα διαφορετικά και οι  αρχαιοφύλακες χαρούμενοι γι’ αυτή την αλλαγή, χωρίς να ξεχνούν το ρόλο τους αλλά διπλά περήφανοι γι’ αυτόν, έδιναν οδηγίες, πρόσεχαν τα πάντα και φρόντιζαν για τα πάντα με ευγένεια και προθυμία!
 …Και ο κόσμος, διψασμένος για γνώση και επιθυμία να έρθει πιο κοντά στη μαγεία που εκπέμπει η Πανσέληνος σε όλες τις εποχές, να νιώσει και να μάθει ακόμα περισσότερα, περπάτησε στον Αρχαιολογικό χώρο, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την κ.Γιώτα Κασίμη, τόσο στο αίθριο όσο και στην ξενάγηση που έκανε στο Μουσείο, καθώς και η ίδια ένιωθε το ενδιαφέρον του κόσμου και την ανάγκη του να ακούσει, να μάθει, να συμπληρώσει το παζλ της ανθρώπινης ύπαρξης στο πέρασμα του χρόνου.
  Τα τηλεσκόπια που είχαν στηθεί στην είσοδο του Μουσείου από τον κ.Νίκο Δασκαλόπουλο και τον κ.Βασίλη Χρισταρά, μέλη της Ομάδας Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, δέχονταν συνεχώς κόσμο. Πανσέληνος και έκλειψη είναι φαινόμενο μοναδικό και η ευκαιρία να το δεις από τηλεσκόπιο το καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρον!

-- 















Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr

tel.6937650867
 
Top