Με Αυτό το Ψωμί Χωρίς Αλεύρι Γίνεται Χαμός στη Γαλλία! | PROTINEWS

Το όνομά του είναι socca και είναι ένα πολύ δημοφιλές street food
στην πανέμορφη Νίκαια της Γαλλίας. 
Μην ξεχάσετε να πατήσετε τις μπλε λέξεις-προτάσεις στο παρακάτω κείμενο για να δείτε περισσότερες συνταγές!
Συνήθως το τρώνε σαν ορεκτικό και το συνοδεύουν με ένα ποτήρι κρασί ροζέ. 
Μάθετε πώς να το φτιάχνετε και εσείς και σας υποσχόμαστε πως είναι μια συνταγή που θα σας αλλάξει τη ζωή. 
Για να φτιάξετε και εσείς, λοιπόν, ψωμί socca για 4-6 άτομα θα χρειαστείτε: 
  • 1 φλ. αλεύρι από ρεβύθια (απλά χτυπήστε ρεβύθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σας αλεύρι)
  • 1 φλ. νερό
  • 1μιση κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Ρίξτε τη ζύμη στο καυτό τηγάνι.
    Ξεκινήστε ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 
    Προθερμάνετε τον φούρνο και έπειτα το τηγάνι σας. Πέντε λεπτά πριν περάσει το 30λεπτο της ξεκούρασης της ζύμης ζεστάνετε και το τηγάνι στο φούρνο. 
    Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο μόλις περάσουν 5 λεπτά και ρίξτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάλτε τη ζύμη στο τηγάνι και καλύψτε με αυτήν όλη την επιφάνεια. 
    ψωμί
    Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε.ει να είναι μαλακό εσωτερικά και τραγανό απ’έξω. 
    Βγάλτε το ψωμί σας από το τηγάνι με μια σπάτουλα και κόψτε το σε τριγωνικά κομμάτια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, ρίξτε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να το σερβίρετε με λίγο τυρί και ελιές και έτσι έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο ορεκτικό. 
    ψωμί
    Πέρα από πολύ νόστιμο είναι και εξαιρετικά ευπαρουσίαστο.
    Το socca τρώγεται καλύτερα ζεστό αλλά αν θέλετε μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι και για 1 εβδομάδα.
  • ΠΗΓΗ P
  • in
 
Top