«Προσμένοντας την Πανσέληνο» Βραδιά Αστρονομίας στο Στεφάνι Κορινθίας-φωτό | Πρωτη news sport

Στιγμιότυπα από την Βραδιά Αστρονομίας
& Κλασσικής Μουσικής «Προσμένοντας την Πανσέληνο» που διοργανώθηκε από τον Μ.Ε.Σ.Σ.Κ. την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου για τον εορτασμό της επιστροφής του κατοπτρικού τηλεσκοπίου των 30 ιντσών στον ανακαινισμένο οικίσκο του....

Μετά από μια αναδρομή στην ιστορία του Αστεροσκοπείου Στεφανίου και την ερευνητική δραστηριότητά του τηλεσκοπίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την απονομή τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του Στεφανιώτη Χρήστου Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος υπηρέτησε το Αστεροσκοπείο Στεφανίου για πάνω από 40 χρόνια, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει γνωστά κομμάτια της κλασσικής μουσικής από τους καταξιωμένους σολίστ της Κορίνθου, Εύα Κάρκουλα (φλάουτο), Γεωργία Παϊβάνα (βιολί), Γιάννη Παϊβανά (βιολί) και Νίκο Παϊβανά (βιόλα).
Στη συνέχεια ανέλαβαν την σκυτάλη τα μέλη της Ομάδας Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου που ταξίδεψαν τον κόσμο στον νυχτερινό ουρανό του Στεφανίου με τη χρήση ενός ειδικού πράσινου Laser. Με τα τηλεσκόπια τους ο κόσμος παρατήρησε τον πλανήτη Κρόνο και την Σελήνη, ενώ περίμενε καρτερικά στην ουρά για να δει τα ουράνια αντικείμενα και μέσα από το τηλεσκόπιο των 30 ιντσών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κορινθίας Γεώργιος Τσόγκας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τέως Δήμαρχος Τενέας Χρήστος Χασικίδης, Αντιδήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Ο ΜΕΣΣΚ ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν την χθεσινή εκδήλωση με την παρουσία τους.
Θερμά ευχαριστήρια ανήκουν και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της χθεσινής βραδιάς:
 
 
πηγή-loutrakiblog.gr
 
Top