ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ"ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ" | Πρωτη news spor

Ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, τα έργα
στο λιμάνι της Κω, που αφορούσαν την κατασκευή νέας προβλήτας έτσι ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση των πλοίων της ακτοπλοΐας τα οποία έχουν αναγκαστεί να καταπλέουν στο λιμάνι της Κεφάλου, λόγω των ζημιών που υπέστη το λιμάνι από τον σεισμό των 6,4 βαθμών Ρίχτερ που έπληξε το νησί τον περασμένο μήνα.

Στην παράδοση του έργου παρέστη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου. «Έγινε αγώνας δρόμου για να τελειώσει το έργο, αφού στις 30 Ιουλίου υπεγράφη η σύμβαση και στις 10 Αυγούστου παραδόθηκε το έργο» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών, τονίζοντας ότι «όταν θέλουμε πράγματι όλοι μαζί οι συντελεστές να κάνουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε».
Η αρμοδιότητα για την κατασκευή της νέας προβλήτας ύστερα από απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε ανατεθεί στη Διεύθυνση Λιμενικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε.
                                                                            
Top