ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε
την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεόκλητος Φραγκιουδάκης, π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. π. Νικόλαος Μοτάκης από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και οι Διάκονοί του. 
Στον λόγο του προς την Αδελφότητα της Ι. Μονής και τους ευσεβείς προσκυνητές ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία περιέγραψε την θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών, τονίζοντας ότι αυτή η περικοπή μας κάνει να αναλογιστούμε τι συμβαίνει, όταν οι άνθρωποι ακολουθούν στην ζωή τους τον Χριστό και τον λόγο Του αλλά και τι αντιστοίχως συμβαίνει όταν στις ανθρώπινες κοινωνίες αποβάλλεται ο Χριστός από την ζωή τους. Παραλλήλισε την αντίθεη κοινωνία των Γαδαρηνών με την σύγχρονη κοινωνία μας, η οποία κατάντησε με την αντίθεη πρακτική της να είναι χειρότερη εκείνης. Σήμερα οι άνθρωποι δείχνουν ανερυθρίαστα τις παρά φύσιν προτιμήσεις τους. Καυχώνται όταν νομοθετούν και ψηφίζουν κακούς και αντίχριστους νόμους. Εκφράζουν μ’ αυτόν τον τρόπο την απόφασή τους ότι ο Χριστός πρέπει να πάψει να υπάρχει και να επηρεάζει την ζωή της κοινωνίας μας και έτσι οδηγείται η ανθρωπότητα στο ζοφερό σκοτάδι της αμαρτίας και στο κατρακύλισμα των εκτροπών. Επισήμανε ιδιαίτερα, ότι η Εκκλησία μας και σήμερα επαναλαμβάνει τις Ευαγγελικές περικοπές προκειμένου να οδηγήσει τους ανθρώπους ώστε να εγκολπωθούν το Ευαγγέλιο του Χριστού και να το τηρούν στην ζωή τους, όπως ακριβώς έπραξαν με την βιωτή τους οι Άγιοι της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα ο Όσιος Πατάπιος.
Τέλος ολοκλήρωσε το κήρυγμα του ευχόμενος στην Αδελφότητα και στους παρισταμένους πιστούς να ομοιάσουν στους Αγίους μας, οι οποίοι μας άφησαν πίσω τα χαριτόβρυτα Λείψανά τους, όπως ο Όσιος Πατάπιος και τα συναξάρια τους, ώστε να μας υπενθυμίζουν τι και Ποιόν πρέπει να ακολουθούμε στην ζωή μας και πως  πρέπει να βαδίζουμε σύμφωνα με τους νόμους του Θεού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και κεκλεισμένων των θυρών του Καθολικού της Ιεράς Μονής, αφού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εξήγησε εκ του Κανονισμού Λειτουργίας της Ι. Μονής την διαδικασία, πραγματοποιήθηκαν, με υποδειγματικό τρόπο από την Μοναστική Αδελφότητα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Ηγουμενοσυμβουλίου, καθώς ληξάσης της θητείας του προηγουμένου ανεδείχθη δια μία τριετία το νέον απαρτιζόμενο από τις Μοναχές: Αρσενία (κατά κόσμον Ιωάννα) Ρουμελιώτου και Ξένη (κατά κόσμον Αργυρώ) Τζωρτζακάκη και αναπληρωματικές τις Μαγδαληνή (κατά κόσμον Ευαγγελία) Παπακώστα και Ιουστίνα (κατά κόσμον Βασιλική) Βήττα.  
 
Top