ΠΑΤΑΤΑΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙ… ΛΟΥΚΟΥΜΙ! | Πρωτη news sport

Ξέρετε ότι : Το πατατάτο φτιάχνεται σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων, με διαφορετικές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή και σερβίρεται σε εκδηλώσεις χαράς.

 Στην Αμοργό, όπου θεωρείται τοπική σπεσιαλιτέ, χρησιμοποιούν ποικιλία κρεάτων (κατσίκι, αρνί, μοσχάρι) και το σερβίρουν παραδοσιακά στις 26 Ιουλίου, στην γιορτή της Αγίας Παρασκευής.Στη Σχοινούσα, το πατατάτο είναι πιο απλό, καρυκευμένο με σκόρδο και φύλλα δάφνης και φτιαγμένο με ένα είδος κρέατος, είτε κατσίκι είτε μοσχάρι. Ο τρόπος παρασκευής του όμως είναι κάθε φορά ο ίδιος. Σιγομαγειρεμένο κρέας σε σάλτσα ντομάτας και έντονη την μυρωδιά της κανέλας, συνοδευόμενο από πατάτες!
ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά κατσίκι
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • Περισσότερα εδώ:
 
Top